‘Discotecă’ Teodorovici lovește cu o nouă declarație halucinantă: “Uitați de bani europeni, nu există bani europeni, există o sursă de venit la bugetul de stat şi punct”

Sursa foto: b1.ro

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, continuă seria declarațiilor iresponsabile și lipsite de sens. Marți, ‘Discotecă’ s-a remarcat prin a le transmite managerilor de spitale, într-o dezbatere despre problemele sistemului de sănătate, că trebuie să uite de bani europeni pentru că aceștia “nu ar exista”.

“Uitați domne de spaţiul ăsta, de bani europeni, nu există bani europeni, există o sursă de venit la bugetul de stat şi punct. Regulile le facem noi în ţară şi ne asumăm dacă vrei sau nu să plătim din bani europeni.

Nu există bani europeni, există sursa de venit la bugetul de stat și punct.

Eu am un stil de vorbire radical, în sensul că este ban public, banul european, împrumuturile, buget de stat, toți sunt bani publici.

Statul român decontează din sursele pe care le are la dispoziție, fie că e buget de stat, împrumuturi. Statul așează în pagină ce finanțează și dacă bate cu ce cere Comisia, decontează de acolo, dacă nu asta este. Asta e logica, nu încercați să duceți discuția că nu iese, sau nu cu mine.

Banii europeni îi folosim, sau spun ca oamenii să înțeleagă beneficiile aderării, pe lângă multe altele, sunt și bani europeni. Eu am spus de multe ori, nu banul european contează, ci ceea ce vine cu banul european, adică principiile europene, practicile, asta a câștigat România, nu neapărat banii europeni. Că n-am învățat noi foarte multe, asta e altă discuție”, a afirmat Eugen Teodorovici, conform Digi24.

De altfel, dacă vorbim de bani europeni și sistemul sanitar, trebuie să amintim și că PSD nu a reușit să facă un proiect pentru a construi din fonduri europene spitale regionale pe care le-a promis în campania electorală.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here