Căluşarii de la „Plaiurile Olteţului” Osica de Sus au luat trofeul Concursului „Căluşul Românesc”/ FOTO

Ansamblul de căluşari „Plaiurile Olteţului” din Osica de Sus a obținut trofeul Concursului Naţional al Copiilor „Căluşul Românesc”, ajuns la ediția a XXI-a și desfășurat, săptămâna trecută, în Slatina. 

Juriul, alcătuit din personalităţi cu recunoaştere naţională din domeniul cercetării şi interpretării folclorului coregrafic, a decernat, vineri, diplome şi premii speciale pe nouă secţiuni, respectiv ansambluri de călușari, formații de călușari, cete de călușari, dansuri de băieți, orchestre populare, grupuri vocale, ansambluri folclorice, formații de dansuri mixte și formații de dansuri fete.

Jurații au fost atrași de calitatea superioară a Ansamblul de căluşari „Plaiurile Olteţului” din Osica de Sus, care a și obținut trofeul concursului.

Slatina a redevenit, săptămâna trecută, capitala călușului românesc. Peste 2.500 de copii din toată țara au participat, în perioada 18 – 22 iunie, la cea de-a XXI-a ediție a Concursul național „Călușul românesc”, una dintre cele mai ample competiții artistice de dans popular din țară și nu numai.

Au fost demonstrații de virtuozitate în dans în fața mai multor instituții publice, dar și spectacole demonstrative în mai multe zone din oraș, precum Fântâna Speranței de la Poștă, Piața Zahana sau Piața Ecaterina Teodoroiu de la Steaua, în vreme ce concursul propriu-zis a avut loc pe scena montată pe esplanada din centrul orașului.

„Toate formaţiile de căluşari au crescut fantastic în ultimii ani, însă formaţia de la Osica de Sus a reprodus foarte bine vatra căluşărească din care provine, sunt nişte copii de excepţie, căliţi de George Ghiţă, şi, cu siguranţă, câţiva ani vor menţine ştacheta la vârf a căluşarilor din judeţul Olt”, a spus Ilie Brăileanu, directorul Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina, organizatorul principal al concursului, citat de Eveniment de Olt.

Slătinenii au avut parte și de o frumoasă paradă a portului popular românesc pe aproape toată distanța bulevardului Alexandru Ioan Cuza.

Trofeul ediției de anul trecut a concursului a fost câștigat de formația de călușari „Hora Florilor” din Osica de Jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here