ALERTĂ pentru șoferi în Olt: Șoselele vor fi înțesate de polițiști. Ce urmăresc oamenii legii și cât durează nebunia

Începând de astăzi, Poliția Română derulează, la nivelul întregii țări, o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere, polițiștii Serviciului Rutier Olt fiind prezenți în trafic pe arterele principale din județ.

Timp de trei zile, la nivelului județului Olt, 13 radare vor fi scoase pe șosele, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Cei 26 de polițiști rutieri, care vor acționa zilnic, vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, se vor utiliza și aparatele etilotest pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

„Precizăm faptul că, în primele 5 luni ale acestui an, viteza se situează printre primele 3 cauze generatoare de accidente rutiere, aceasta fiind cauza producerii a 8 accidente grave și 19 accidente ușoare, pe raza județului Olt”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Pentru siguranța tuturor celor care participă la traficul rutier, polițiștii recomandă conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză și să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile de drum.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here