Congresul PSD, desfășurat după un scenariu stabilit din timp. Detaliul care a trădat aranjamentele

Comitetul Executiv de vineri părea să relanseze competiția pentru a doua funcție ca importanță din PSD, aceea de președinte executiv, după ce ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici și-a anunțat retragerea. Cu toate acestea, decizia de moment a ministrului poreclit ”Discotecarul” nu avea să afecteze scenariul bine pus la punct după care trebuia să se desfășoare Congresul de sâmbătă.

Surse din Partidul Social Democrat au confirmat pentru B1.ro că alegerea lui Eugen Orlando Teodorovici în funcția de președinte executiv era cunoscută încă dinainte de începerea lucrărilor Congresului, iar momentul spontan din această dimineață – nominalizarea lui Teodorovici de către filiala Tulcea – a fost o soluție identificată încă de vineri seară.

Când nu i-au fost acceptate niște propuneri, Teodorovici a făcut puțin circ vineri, la CEx și a anunțat că-și retrage candidatura. Doar ca numirea sa in funcția de președinte executiv era o chestiune acceptată de toata lumea, așa că vineri seara s-a gândit o soluție prin care să poată reveni în cursă, fără a părea Eugen ridicol”, au declarat surse de la Congresul PSD.

Soluția identificată de pesediști a fost ca la începutul Congresului, liderul organizației județene Tulcea, Horia Teodorescu, să îl propună candidat la funcția de președinte Executiv pe Eugen Teodorovici, senator de Tulcea. Membrii Congresului au validat prin vot propunerea, iar ministrul de Finanțe s-a reîntors în cursă.

Cu toate acestea, în ciuda regiei bine puse la punct de conducerea partidului, un detaliu a trădat premeditarea momentului: buletinele de vot pe care figura numele lui Teodorovici erau tipărite încă de vineri seara, după retragerea sa din cursă.

Reamintim, Eugen Teodorovici a fost ales sâmbătă de către Congresul PSD în funcția de președinte executiv al partidului cu 2463 de voturi, la peste 1100 de voturi distanță de următorul candidat, vicepremierul Daniel Suciu.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here