Avertizare de CANICULĂ luni şi marţi, în toată ţara. Furtunile se întorc marți după-amiază

Sursa foto: b1.ro

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, azi, o informare de caniculă pentru zilele de luni şi marţi, valabilă pentru toată ţara. De marţi după-amiază, vremea va deveni instabilă, iar furtunile se întorc.

Pe parcursul zilei de luni, 01 iulie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară după-amiază în Moldova, în zonele de câmpie din Crișana, Banat, Oltenia și Muntenia, în sud-vestul și centrul Transilvaniei și în partea continentală a Dobrogei, unde temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 34 și 37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Marți, 02 iulie, vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade.

Notă: instabilitatea atmosferică se va accentua începând din după-amiaza zilei de marți, 02 iulie, la început în regiunile nordice, iar apoi (miercuri 3 iulie și joi 4 iulie) și în restul teritoriului, iar vremea se va răcori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here