Marius Iancu susține legea privind extinderea alegerilor la trei zile în Diaspora

Camera Deputaților a votat, miercuri, proiectul de lege prin care votul în Diaspora pentru alegerile prezidențiale este extins la trei zile. 

Printre cei care au votat proiectul se numără și deputatul de Olt Marius Iancu.

“Am votat proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative în materie electorală. 

Alegătorul care dorește să voteze în străinătate la alegerile prezidențiale se poate înscrie în registrul electoral, prin intermediul unui formular de pe site-ul Autorității Electorale Permanente. Pentru votul prin corespondență, românii din străinătate trebuie să se înscrie în registrul electoral, ca alegător prin corespondență”, a declarat parlamentarul de Olt.

În diaspora, votarea se va desfășura pe parcursul a trei zile – vineri, sâmbătă și duminică.

Alegătorii aflați în interiorul secției de votare sau la rând ca să voteze pot să își exercite acest drept până la ora 23.59, această prevedere legislativă aplicându-se și pentru alegatorii din țară.

Exit-poll-urile vor fi publicate după ora 21.00, plenul Camerei Deputaților respingând amendamentul care prevedea ca exit-poll-urile să fie difuzate după ora 24.00.

Proiectul legislativ, care are scopul să asigure accesul la vot al alegătorilor din afara țării, a primit 228 de voturi “pentru”, un vot “împotrivă”, în vreme ce 19 parlamentari s-au abținut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here