Oltul nu scapă de vremea rea: Cod Galben de ploi și vijelii până luni seară

După ce, în noaptea de duminică spre luni a fost răvășit de o avertizare Cod Roșu de vreme rea, cu vânt de 120 km/h la rafală, județul Olt nu scapă de problemele meteorologice. Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineață, o atenționare Cod Galben de ploi și vijelii valabilă pe durata întregii zile.

Atenționarea meteo a intrat în vigoare luni la ora 06.00 și este valabilă până la ora 22.00.

În intervalul menționat, manifestările de instabilitate atmosferică vor continua. Astfel, local și temporar, se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp, potrivit ANM.

Județul Olt s-a aflat, în noaptea de duminică spre luni, sub COD ROȘU de vreme severă imediată. Au fost intensificări puternice ale vântului, local cu viteze la rafală de 100 – 120 km/h și vijelii puternice. Au fost și fenomene asociate, respectiv averse ce vor cumula 25 – 35 litri/mp, grindină de dimensiuni mici și posibil medii și frecvente descărcări electrice.

Mai mulți copaci au fost puși la pământ în Slatina și Caracal. Au fost avariate autoturisme și acoperișuri de bloc. (Amănunte AICI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here