Pentru că lucrurile trenează la drumul expres Craiova-Slatina-Pitești, Dăncilă cere revocarea șefului CNAIR, Narcis Neaga

Sursa foto: b1.ro

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a cerut Departamentului pentru dezvoltarea, promovarea și monitorizarea proiectelor de investiții în infrastructură o analiză referitoare la stadiul mai multor proiecte de investiții în infrastructura de transport. Nemulțumită și de faptul că nu a fost relansată procedura de licitație pentru execuția secțiunilor 3 și 4 din Drumul expres Pitești-Craiova, Dăncilă solicită revocarea din funcția de directpr general interimar al Companiei Naționale pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, potrivit unui comunicat al guvernului.

Astfel, premierul a solicitat explicații cu privire la întârzierile de proiectare și execuție pentru tronsoanele 2 și 3 ale Autostrăzii Sibiu-Pitești, precum și la întârzierea lansării procedurii de execuție pentru tronsonul 4 al aceluiași proiect.

Totodată, șeful Executivului a cerut să-i fie prezentate explicații cu privire la faptul că nu a fost relansată procedura de licitație pentru execuția secțiunilor 3 și 4 din Drumul expres Pitești-Craiova, ca urmare a contestării procedurilor inițiale.

În același timp, prim-ministrul și-a exprimat ferm nemulțumirea legată de faptul că actuala conducere a Companiei Naționale pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a dezinformat în legătură cu stadiul lucrărilor pentru loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Lugoj-Deja, asumate a fi finalizate la sfârșitul anului 2018.

În urma analizei din care au rezultat întârzieri nejustificate și un slab management al conducerii CNAIR în implementarea proiectelor de infrastructură de transport și având în vedere determinarea Guvernului de a nu mai admite întârzieri în realizarea investițiilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, revocarea lui Narcis Neaga din funcția de director general interimar al CNAIR.

În ceea ce privește tronsoanele 1 și 2, care vor traversa Doljul și Oltul, până la Valea Mare și pentru care au fost încheiate contractele de proiectare și execuție, constructorii nu au demarat lucrările propriu-zise, dar lucrează la drumurile tehnologice ce vor fi utilizate pentru accesul utilajelor spre șantier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here