Viceprimarul municipiului Caracal, Octavian Stănescu, a fost exclus din PSD

Sursa foto: Ziarul de Olt

Biroul Permanent al PSD Caracal a decis, luni seară, excluderea viceprimarului Octavian Stănescu din partid. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, la propunerea președintelui organizației, deputatul Dan Ciocan, după ce neînțelegerile dintre viceprimar și primarul municipiului, Liviu Radu, au escaladat, punând în pericol imaginea organizației locale a partidului. Prin decizia de excludere din partid, Ocravian Stănescu va pierde calitatea de consilier local și, pe cale de consecință, funcția de viceprimar.

După ce președintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, anunța, în urmă cu mai bine de două săptămâni, că scandalul apărut între viceprimarul din Caracal și primarul municipiului va fi tranșat politic DEFINITIV, lucrul acesta s-a petrecut luni seară, în cadrul Biroului Permanent al organizației locale, când, la propunerea președintelui acesteia, deputatul Dan Ciocan, membrii biroului au votat, în unanimitate, excluderea vicelui din partid.

Decizia aceasta vine după repetate încercări atât ale conducerii PSD Caracal, cât și ale liderilor PSD Olt, de a împăca părțile, totdeauna cel care s-a arătat deschis la o conciliere fiind doar primarul Liviu Radu.

„A fost o analiză la rece cu toată lumea în urma căreia a trebuit să fac propunerea de excludere a lui Octavian Stănescu din partid, iar membrii biroului au votat, în unanimitate, această propunere. Îmi pare rău că s-a ajuns aici. Am vorbit de nenumărate ori cu viceprimarul și cu primarul municipiului, le-am cerut să facă tot posibilul să se împace între ei, astfel încât nici orașul, și nici imaginea organizației locale a partidului să nu aibă de suferit. Din păcate, doar primarul a lăsat mereu de la el, doar el s-a arătat deschis spre comunicare și spre conciliere”, a declarat, pentru OLT-ALERT.RO, președintele PSD Caracal.

Dan Ciocan a mai spus că decizia Biroului Permanent Local trebuie validată și de Biroul Permanent Județean,

Neînțelegerile dintre Octavian Stănescu și primarul Liviu Radu sunt mai vechi și ele au fost generate în primul rând de ambiția viceprimarului de a dobândi o imagine pozitivă în perspectiva alegerilor locale din 2020, când el spera să obțină calitatea de candidat al PSD la funcția de primar. Scandalul a fost alimentat și de o parte a presei locale care, din anumite interese, i-a cântat în strună viceprimarului Stănescu.

Totul a degenerat și viceprimarul a deschis un proces împotriva primarului, a primăriei și a Prefecturii Olt, cerând instanței anularea unei dispoziții prin care primarul a dispus ca toate activitățile de interes public desfășurate de primărie să poată fi comunicate publicului și presei doar de trei persoane, respectiv de doi consilieri ai edilului și de administratorul unic al municipiului. Viceprimarul a susținut că respectivul act administrativ ar fi vizat, de fapt, aducerea sa la tăcere, lucru respins vehement de primar.

„Nu este nimic adevărat din ce susține vicele, nu domnia-sa este vizat de acel act administrativ. Am dorit ca procesul comunicării temelor legate de activitățile de interes public ale primăriei să fie unul organizat către comunitate și mass-media, de care să se ocupe anumite persoane. A fost un demers în primul rând civilizat; orice instituție trebuie să aibă delegate către cineva atribuțiile de purtător de cuvânt”, declara, în urmă cu mai bine de două săptămâni, primarul Liviu Radu.

Prin decizia de excludere din partid, Ocravian Stănescu va pierde calitatea de consilier local și, pe cale de consecință, funcția de viceprimar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here