LISTA parlamentarilor care au vorbit 33 de secunde într-un mandat. Sumele uriașe pe care le-au încasat

Parlamentarii mai au un an de mandat, iar în 2020 se vor prezenta din nou în fața a alegătorilor pentru a cere votul pentru încă patru ani. Cu toate acestea sunt aleși care până acum, adică în trei ani de când ocupă fotoliul de deputat sau senator, au vorbit doar 33 de secunde în plen. Asta înseamnă că au luat cuvântul doar la depunerea jurământului. Indemnizația în schimb rămâne aceeași, de aproape 10.000 de lei pe lună.

Parlamentarii pot lua cuvântul într-o ședință de plen pentru a susține un proiect de lege, o modificare la o lege, pot pur și simplu să intervină în dezbateri sau să adreseze întrebări sau interpelări.

Sunt totuși aleși care din 2016 de când și-au preluat mandatul au vorbit mai puțin de 1 minut în fața microfonului. În această situație sunt deputatul PSD de Constanța, Ileana Cristina Dumitrache sau deputații liberali Claudiu Răcuci și Viorica Cherecheș.

Fostul ministru al sănătății, Nicolae Bănicioiu, în prezent în partidul lui Victor Ponta a vorbit doar 42 de secunde în plenul Camerei Deputaților. Practic aceștia sunt aleșii care au luat cuvântul o singură dată atunci când au depus jurământul de deputat sau senator.

Exemplele continuă și în partidul lui Călin Popescu Tăriceanu și în grupul minorităților. Și mai sunt peste o sută de parlamentari care nu au vorbit mai mult de 59 de minute în 3 ani.

La polul opus sunt aleșii care dețin recordul de la tribuna Parlamentului. Raluca Turcan cu 11 ore și 52 de minute. Colegul său, liberalul Florin Roman, cu peste 10 ore. La fel și Emil Pașcan, din partidul lui Traian Băsescu și Stelian Ion – USR. Florin Iordache are un număr impresionant de ore, însă fostul ministru al Justiţiei a condus frecvent şedinţele de plen.

PSD

Ileana Cristina Dumitrache 35 secunde

PNL

Claudiu Răcuci 50 secunde

Viorica Cherecheș 38 secunde

Pro România

Nicolae Bănicioiu 42 secunde

Mircea Titus Dobre 25 secunde

Eugen Dubarca 34 secunde

Mihai Valentin Popa 37 secunde

ALDE

Adrian Mocanu 34 secunde

Mihai Oprișcan 33 secunde

Minorități

Iarco Furic 55 secunde

Aleşii care au vorbit cel mai mult în Parlament:

Raluca Turcan 11 h 52 m 46 s

Florin Roman 10 h 37 m 41 s

Emil Pașcan 10 h 8 m 56 s

Stelian Ion 9 h 33 m 21 s

Florin Iordache 41 ore 6 min 3 s

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here