Soldați americani de la Baza Deveselu, voluntari la vopsirea unei săli de sport din Caracal/ FOTO

Zeci de soldați americani de la Basa Deveselu au participat, miercuri, ca voluntari, la vopsirea, cu produs lavabil, a sălii de sport din cadrul Liceului Teoretic „Ioniță Asan din Caracal.

Este vorba de 24 de soldați ai SUA care s-au alăturat mai multor elevi voluntari, totul la inițiativa Primăriei Caracal, care în ultimul timp a avut în vedere deszvoltarea voluntariatului ca o soluție la problemele cu care se confruntă această zonă.

„Primăria și-a propus valorificarea potentialului reprezentat de mediul privat în calitate de actori responsabili in comunitatea in care isi desfasoara activitatea, dar și a altor organisme de stat care doresc să promoveze o astfel de formă de implicare și responsabilitate.

Voluntariatul este unul dintre mijloacele valoroase și cu multe valențe, pentru toate părtile implicate, prin care oameii de afaceri și nu numai se pot implica în comunitate”, se arată înctr-un comunicat al primăriei.

Primăria Caracal nu este la prima acțiune de acest gen. De-a lungul ulimilor trei ani a exitat o serie de acțiuni de voluntariat în colaborare cu companii interesate sa investeasca în comunitatea orașului, prin acordarea de timp, de resursă umană, echipamente, produse și servicii.

„Primăria Caracal oferă dechidere companiilor, ONG-urilor și tuturor instituțiilor interesate de o colaborare in sfera responsabilitatii sociale prin voluntariat pentru a dezvolta, impreuna, actiuni sau programe inovative si eficiente de voluntariat, care sa satisfaca atat nevoile comunitatii, cat si interesele mediului de afaceri local, se mai arată în comunicatul primăriei.

Grupului de voluntari li s-a alăturat și omul de afaceri Daniel Predoiu, care a pus la dispoziție atât forță de lucru, cât și materiale și echipamente.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here