Marian Florescu a dat-o în judecată pe avocata Diana Iacobescu, cea care s-a ocupat de insolvența firmelor sale

Omul de afaceri Marian Florescu, judecat pentru evaziune fiscală, a dat-o în judecată pe avocata Diana Iacobescu, cea care, în calitate de practician în insolvență, s-a ocupat de dosarele de insolvență ale firmelor sale și de la care are, acum, pretenții financiare. Contactată de OLT-ALERT.RO, Diana Iacobescu a spus că nu știe nimic de această acțiune, pentru că nu a fost citată până în prezent.

Este vorba de un dosar de răspundere civilă delictuală înregistrat, în data de 13 iunie 2019, la Tribunalul Olt.

Contactată de OLT-ALERT.RO, Diana Iacobescu a spus că nu știe nimic de această acțiune, pentru că nu a fost citată până în prezent.

„Nu mi s-a comunicat nimic până în momentul de față. Nu cunosc obiectul acestei acțiuni. Probabil este procedura de regularizare. O acțiune în răspundere civilă atrage obligația pentru reclamant de a depune și taxă de timbru. Asta ar dura cam o lună. Dacă spuneți că dosarul a fost înregistrat la 13 iunie, ar fi trebuit să se comunice. Dar dacă nu s-a comunicat, înclin să cred că este încă în procedura aceea. Dar nu cunosc absolut nimic, o să mă interez și eu, să văd. Deci nu știu de ce am fost dată în judecată”, a declarat Diana Iacobescu.

Ea mai spune că nu se mai află în nici un dosar de insolvență privind firmele lui Marian Florescu.

„M-am retras. Am făcut o solicitare de a-mi înceta mandatul”, a mai spus Diana Iacobescu.

Reclamant în acest dosar nu este doar Marian Florescu. Această calitate o mai au Olimpia Florescu, Ortansa Florescu, firma SC Marconstruct Transport 2008 SRL, dar și SC Alinmar Construct SRL, prin administrator special Marian Florescu.

Răspunderea civilă delictuală este reglementată în Noul Cod Civil. Potrivit art. 1349, aliniatul (1), „orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane”. De asemenea, același articol prevede, la aliniatul (2), că „cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral”.

Marian Florescu, patron al mai multor societăți comerciale în domeniul construcțiilor, a solicitat instanței, pentru unele dintre acestea, deschiderea procedurii insolvenței, Diana Iacobescu fiind numită administrator judiciar în unele dintre dosare.

În ultimii ani, firmele lui Florescu s-a confruntat cu probleme de ordin financiar. De asemenea, omul de afaceri s-a aflat în conflict cu câteva primării, nemulțumite că firmele acestuia nu și-au respectat obligațiile contractuale în cadrul unor contracte de lucrări finanțate din bani publici. Este cazul primăriilor Izvoarele și Șopârlița.

De asemenea, Marian Florescu a fost trimis în judecată de procurori pentru evaziune fiscală. El și fost a fost condamnat la 12 ani de închisoare cu executare de Tribunalul Olt, dar Curtea de Apel Craiova a admis apelul inculpatului, desființând sentința penală pronunțată de instanța de fond și dispunând rejudecarea dosarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here