Secția Oncologie a Spitalului Slatina, condiții la standarde europene pentru bolnavi după noile investiții/ FOTO

Foto: gazetanoua.ro

Spitalul Județean de Urgență Slatina are, de marți, o secție de oncologie la standarde europene după ce, recent, au fost încheiate lucrările de reabilitare totală și modernizare a etajului cinci din Blocul Medical și după ce saloanele secției au fost dotate cu mobilier nou.

Lucrările au fost începute în toamna lui 2018 și s-a lucrat vreme de șase luni, după ce, veche de peste 40 de ani, clădirea în care funcționează și Oncologia a avut parte doar de reabilitări parțiale. Reintrarea în funcțiune a secției, „pe stil nou”, a fost marcată, marți, de conducerea spitalului, care i-a avut ca invitați pe președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, și pe primarul Slatinei, Emil Moț.

„Lucrările au fost realizate în ultimele şase luni. Clădirea aceasta a fost dată în folosinţă în 1978, iar de-a lungul timpului s-au făcut doar reabilitări parţiale. Practic, este primul proiect major de reabilitare, acesta fiind demarat în 2018. Ordinul de începere s-a semnat anul trecut, în octombrie, iar lucrările au durat un pic mai mult pe acest etaj, pentru că au fost probleme cu avizele de la ISU, probleme de birocraţie, dar lucrurile s-au deblocat şi am reuşit să finalizăm acest prim etaj din Corpul Medical. Lucrările vor continua. Deja etajul al patrulea, unde este Secţia Medicină Internă, este evacuat. Urmează, până la finalizarea termenului de execuţie, iunie 2020, să avem tot acest corp renovat”, a declarat managerul spitalului, Cătălin Rotea, potrivit Gazeta Nouă.

Foto: gazetanoua.ro

Pentru acest proiect, Consiliul Județean (CJ) Olt a alocat 80% din finanțare, adică nu mai puțin de patru milioane de lei, iar președintele instituției, Marius Oprescu, s-a declarat mulțumit de rezultatele investiției.

„Noi ştim exact ce avem de făcut. Atât pentru mine, cât şi pentru primarul Emil Moţ este pentru prima dată când venim pe această secţie, după ce a fost reabilitată. Încă de la preluarea unităţii medicale de către CJ Olt, am început investiţiile în acest spital. Iată încă o secţie care a fost reabilitată, ne dorim, cât de curând, ca întregul spital să arate aşa”, a spus șeful CJ Olt, citat de Gazeta Nouă.

Secţia de Oncologie are o adresabilitate crescută în ultima vreme, . Aceasta are 40 de paturi, gradul de ocupare este de 85 la sută, iar indicele de complexitate este de 1,1, adică media pe ţară. Peste o mie de pacienţi tranzitează în fiecare an această secţie. Cinci medici oncologi lucrează aici.

Foto: gazetanoua.ro

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, s-a arătat mulţumit de modul cum arată Secţia de Oncologie după închierea amplelor lucrări. Acesta spune că a mai fost făcut un pas în transformarea totală a unităţii medicale slătinene, care a început serios să concureze spitalele din partea de sud a ţării.

Plăcut surprins de cum arată acum Secția Oncologie s-a declarat și primarul Slatinei, Emil Moț, care a evidențiat deschiderea totală a conducerii consiliului județean la investițiile de care au nevoie instituții extrem de importante, precum spitalul din Slatina.

„Este extraordinar, aşa trebuie să fie tot spitalul. Din păcate, lipsa de fonduri nu ne lasă să facem cât de repede am vrea noi aceste lucrări. Însă domnul preşedinte Oprescu şi managerul Rotea îşi dau tot interesul. Noi, cei de la Primăria Slatina, chiar nu avem competenţe directe. Avem o conlucrare extrem de bună cu domnul preşedinte Oprescu şi pe partea de strategie şi pe partea de achiziţii, stabilim priorităţile. Un lucru bun este şi proiectul pentru Corpul Central. Este un lucru pe care l-am promis şi eu în campanie în 2016 şi, iată, acum s-a semnat contractul pentru Corpul Central. Ce văd în spital mă bucură foarte mult. Aş vrea să nu fim bolnavi, dar cât timp avem pacienţi, trebuie să le oferim cele mai bune condiţii. Felicitări preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, şi managerului Cătălin Rotea”, a spus Emil Moţ, potrivit Gazeta Nouă.

Foto: gazetanoua.ro

Pe perioada cât la Oncologie s-a lucrat, bolnavii internați aici au fost cazați în Blocul Central al spitalului.

Costurile totale ale investiției au fost de șase milioane de lei, la cei patru milioane de lei puși de bătaie de CJ Olt adăugându-se două milioane de lei care au venit din bugetul central, prin Ministerul Sănătații.

Investițiile nu se sfârșesc aici la nivelului Corpului Medical. Deja se lucrează la reabilitarea etajului patru, unde funcționează Secția Medicală, urmând ca, în viitorul apropiat, și celelalalte etaje să fie refăcute. În acest imobil mai funcționează secțiile Nefrologie, Diabet, Boli de Nutriţie, Endocrinologie şi Gastroenterologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here