Viorica Dăncilă i-a oferit lui Ponta două ministere în Guvernul său, contra voturi la prezidențiale

Foto: gancul.info

Viorica Dăncilă i-a oferit, luni, lui Victor Ponta, în cadrul negocierilor pentru susținerea unui candidat comun la alegerile prezidențiale, două ministere în Guvernul PSD, pe care ar urma să le primească la toamnă, în septembrie, când pesediștii vor să facă o restructurare guvernamentală. În schimbul intrării la guvernare, partidul lui Ponta ar trebui să o susțină pe Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale. Deocamdată, fostul premier și președinte al PSD ar fi declinat oferta. 

Dăncilă a evitat să dea un răspuns la întrebarea dacă poate PSD să intre în turul al doilea fără ajutorul ALDE și Pro România: „Bineînțeles că un sprijin din partea ALDE și Pro România este un sprijin important, pentru că fiecare aduce un aport. Dar PSD este hotărât să meargă în aceste alegeri și nu numai să intre în turul doi, ci să le câștige”.

Ea a răspuns că „nu a eșuat nicio negociere” cu ALDE, ci a fost „un început de discuții”. În plus, șefa Guvernului nu crede că ALDE va ieși de la guvernare: Nu cred că ALDE va ieși de la guvernare, sunt oameni responsabili”.

Totodată, Viorica Dăncilă a recunoscut marți dimineață că l-a invitat pe Victor Ponta la guvernare, deși nu a menționat concret acest lucru.

Am lansat câteva discuții, nu am hotărât absolut nimic, dar până pe 3 august sunt convinsă că cei doi lideri își vor definitiva… O să hotărâm atunci când Victor Ponta sau Pro România… Vot hotărî atunci când Pro România va…”, a răspuns premierul, fiind întreruptă de jurnaliști.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here