Ministerul Justiţiei a desemnat candidaţii la funcţia de procuror european. Cine sunt cei trei procurori

Sursa foto: romaniatv.net

Daniel Horodniceanu, Cătălin-Laurenţiu Borcoman şi Claudiu Dumitrescu sunt cei trei candidaţi desemnaţi de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror european, a anunţat miercuri Ministerul Justiției într-un comunicat.

Ultima etapă pentru desemnarea celor trei candidați la funcția de procuror european s-a încheiat marți, după proba interviului, se pecizează în comunicat.

În urma susținerii interviului, comisia a deliberat și a selectat trei candidați, care vor fi incluși, în ordine alfabetică, în lista pe care Ministerul Justiției o va înainta Comisiei de selecție prevăzută la art. 14 alin. 3 din Regulamentul (UE) 2017/ 1939, în vederea numirii de către Consiliul Uniunii Europene.

Cei trei candidați selectați sunt:

BORCOMAN Cătălin-Laurențiu
DUMITRESCU Constantin-Claudiu
HORODNICEANU Daniel-Constantin
Dintre cei opt candidați înscriși inițial, cinci au susținut interviul, doi s-au retras, iar unul a fost respins de comisia de selecție întrucât nu îndeplinea condițiile de participare, se mai arată în comunicatul MJ. Patru dintre candidații rămași în concurs au susținut interviul în data de 9 iulie 2019, iar cel de-al cincilea, în data de 23 iulie 2019.

Evaluarea candidaților a fost făcută pe baza aspectelor relevante rezultate din susţinerea interviului, din analiza documentelor depuse de către candidat cu privire la experiența practică relevantă, precum şi a altor aspecte verificabile rezultate din activitatea sa anterioară.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here