Viorica Dăncilă cere demisia şefului Poliţiei Române şi a prefectului de Olt în cazul crimei din Caracal

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a solicitat vineri seara, la Antena 3, demisia şefului Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, şi a prefectului judeţului Olt, Silviu Neacșu (foto) în urma crimelor cutremurătoare de la Caracal.

”E o tragedie cumplită care pe mine m-a marcat profund. E imperativ să se facă lumină în acest caz, iar cei care au greșit să plătească. Vreau să cer demisia șefului Poliției Române, Ioan Buda, a prefectului județului Olt, a șefului Inspectoratului Județean. Cred că trebuie să-și dea demisia de la cel mai înalt nivel până la ultimul responsabil. Cred că trebuie o analiză riguroasă a responsabilităților STS în acest caz. Trebuie ca domnul Iohannis să facă o analiză, toți trebuie să o facem și să luăm decizii stricte.

Eu cred că această decizie trebuia luată de la început. Astfel de greșeli trebuie sancționate cu fermitate pentru a nu se mai întâmpla. Președintele trebuie să ceară în CSAT o anchetă riguroasă. Și procurorul general trebuie să de explicații.

Nu ne-am gândit la persoane înlocuitoare. Cineva care să dea dovadă de implicare pentru a nu mai avea parte de aceste situații.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here