Șeful Poliției Caracal, comisarul șef Nicolae Mirea, a fost DEMIS din funcție

Șeful Poliției Caracal, comisarul șef Nicolae Mirea, a fost demis din funcție după modul în care subordonații săi au acționat în cazul Alexandrei Măceșanu, tânăra de 15 ani ucisă cu sălbăticie de un bărbat care ar fi luat-o la ocazie, informează OLT-ALERT.RO.

Demiterea lui Nicolae Mirea a avut loc după ce în presă au apărut informații despre comportamentul său dubios față de tatăl fetei, atunci când acesta a mers la Poliție să declare dispariția fiicei lui.

Potrivit DC News, miercuri, tatăl Alexandrei a mers la poliție și a spus că i-a dispărut fata. A explicat contextul și a primit un răspuns halucinant: ”Hai, bă, ce dracu’… știi cum sunt fetele în ziua de azi… apare mâine-poimâine cu iubitul de mână!”.

Apoi, când au venit apelurile la 112, polițiștii l-au luat, de acasă, pe tatăl fetei și, la primele două percheziții, i-au zis: ”Hai dă tu cu piciorul în ușă că noi nu intrăm… uite, mai e și un câine…”.

Tatăl fetei a spart ușa cu piciorul la primele două percheziții, iar la ultima adresă nu l-au mai luat. Apoi, la ora 05.00, părintele a fost chemat la adresa criminalului.

Șeful Poliției Caracal i-a zis tatălui Alexandrei: ”Dacă dă dracu’ să fie încurcată cu vreunul, tu plătești toate perchezițiile!”.

Apoi, chemat la declarații, tatăl a mai fost lovit cu o declarație halucinantă din partea unei oficialități, femeie fiind, în sediul Poliției: ”Aaaaa, de-asta ne agitați pe toți… sunteți rudă cu Alexandru Cumpănașu… faceți valuri, veniți să ne agitați aici…”.

Alexandra, fata ucisă în Caracal, era nepoata lui Alexandru Cumpănașu, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, care, vineri, a declarat că polițiștii au pierdut timp așteptând să confirme dacă vocea care a sunat la 112 de 3 ori era chiar a fetei.

Șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, a anunțat, vineri, că l-a destituit din funcție pe inspectorul șef adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Olt, Nicolae Eugen Alexe, care era împuternicit pe această poziție, în urma neregulilor din cazul fetei ucise în Caracal.

Ulterior, Buda a fost demis, la rândul său, la solicitarea premierului Viorica Dăncilă.

Șeful Poliției Caracal este cercetat disciplinar de superiori după un scandal care s-a petrecut în 31 martie la un bar de noapte din oraș între membrii unui clan din Craiova, „Cimino”, și agenții de pază de la Safety Security, care asigurau ordinea și liniștea în local. Patronul firmei de pază, Remus Rădoi, a acuzat că, în acel caz, Poliția Caracal nu și-ar fi făcut datoria, întârziind foarte mult intervenția la solicitările telefonice ale celor implicați în scandal, acesta degenerând într-o bătaie cruntă în care au fost folosite inclusiv săbii. Amănunte AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here