Șeful Poliției Caracal, destituit în urma cumplitei crime, este cercetat disciplinar de superiori

Șeful Poliției Caracal, comisarul șef Nicolae Mirea, demis din funcție, vineri, după modul în care subordonații săi au acționat în cazul Alexandrei Măceșanu, tânăra de 15 ani ucisă cu sălbăticie de un bărbat care ar fi luat-o la ocazie, este cercetat disciplinar într-un dosar mai vechi, „pentru posibile care ar putea aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului, sau prestigiului instituției”.

Cercetarea lui Nicolae Mirea a început după ce, la sfârșitul lunii martie, în fața unui bar de noapte din Caracal a avut loc un scandal monstru între membrii unui clan din Craiova, „Cimino”, și agenții de pază de la Safety Security, care asigurau ordinea și liniștea în local. Patronul firmei de pază, Remus Rădoi, ar fi acuzat că, în acest caz, Poliția Caracal nu și-ar fi făcut datoria, întârziind foarte mult intervenția la solicitările telefonice ale celor implicați în scandalul care a degenerat într-o bătaie cruntă în care au fost folosite inclusiv săbii.

Totuși, deși cercetarea disciplinară a fost începută după acest scandal, colegii polițistului spun că între anchetă și altercația cu pricina nu ar exista o legătură de cauzalitate și că șeful Poliției Caracal ar fi cercetat „în urma unor afirmații și imagini postate pe o rețea de socializare”.

„În urma unor afirmații și imagini postate pe o rețea de socializare, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt a fost dispusă cercetarea disciplinară a șefului Poliției municipiul Caracal.

Acesta este cercetat pentru posibile fapte de natură disciplinară, care ar putea aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului, sau prestigiului instituției.

Aceasta cercetare nu are legătură de cauzalitate cu altercația din municipiul Caracal, din data de 31 martie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Deși sunt aproape patru luni de la demararea cercetării, aceasta nu a fost încă încheiată, potrivit ofițerului de relații cu presa al Poliției Olt.

___________________

Șeful Poliției Caracal, comisarul șef Nicolae Mirea, a fost demis din funcție vineri, după modul în care subordonații săi au acționat în cazul Alexandrei Măceșanu, tânăra de 15 ani ucisă cu sălbăticie de un bărbat care ar fi luat-o la ocazie.

Demiterea lui Nicolae Mirea a avut loc după ce în presă au apărut informații despre comportamentul său dubios față de tatăl fetei, atunci când acesta a mers la Poliție să declare dispariția fiicei lui.

Potrivit DC News, miercuri, tatăl Alexandrei a mers la poliție și a spus că i-a dispărut fata. A explicat contextul și a primit un răspuns halucinant: ”Hai, bă, ce dracu’… știi cum sunt fetele în ziua de azi… apare mâine-poimâine cu iubitul de mână!”.

Apoi, când au venit apelurile la 112, polițiștii l-au luat, de acasă, pe tatăl fetei și, la primele două percheziții, i-au zis: ”Hai dă tu cu piciorul în ușă că noi nu intrăm… uite, mai e și un câine…”.

Tatăl fetei a spart ușa cu piciorul la primele două percheziții, iar la ultima adresă nu l-au mai luat. Apoi, la ora 05.00, părintele a fost chemat la adresa criminalului.

Șeful Poliției Caracal i-a zis tatălui Alexandrei: ”Dacă dă dracu’ să fie încurcată cu vreunul, tu plătești toate perchezițiile!”.

Apoi, chemat la declarații, tatăl a mai fost lovit cu o declarație halucinantă din partea unei oficialități, femeie fiind, în sediul Poliției: ”Aaaaa, de-asta ne agitați pe toți… sunteți rudă cu Alexandru Cumpănașu… faceți valuri, veniți să ne agitați aici…”.

Alexandra, fata ucisă în Caracal, era nepoata lui Alexandru Cumpănașu, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, care, vineri, a declarat că polițiștii au pierdut timp așteptând să confirme dacă vocea care a sunat la 112 de 3 ori era chiar a fetei.

Șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, a anunțat, vineri, că l-a destituit din funcție pe inspectorul șef adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Olt, Nicolae Eugen Alexe, care era împuternicit pe această poziție, în urma neregulilor din cazul fetei ucise în Caracal.

Ulterior, și Buda a fost demis, la rândul său, la solicitarea premierului Viorica Dăncilă. Aceasta a solicitat și demisia prefectului de Olt, aflat în concediu de odihnă în timpul evenimentelor de la Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here