Prefectul de Olt și subprefectul județului, DEMIȘI de premierul Viorica Dăncilă

Subprefectul de Olt, Radu-George Ioniță, a fost demis din funcție de premierul Viorica Dăncilă în urma înfricoșătoarei crime care a avut loc la Caracal. De asemenea, prim-ministrul Dăncilă a anunțat că l-a chemat din concediu și pe prefectul județului, Petre-Silviu Neacșu, pentru a-l demite.

Anunțul a fost făcut, sâmbătă, chiar de către Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria.

„L-am demis pe șeful Poliției Române, dl Ioan Buda, și pe inspectorul șef adjunct al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

L-am demis pe subprefectul de Olt și l-am chemat din concediu pe prefectul de Olt pentru a-l demite”, a declarat premierul României.

Viorica Dăncilă a anunţat, tot sâmbătă, înfiinţarea unui grup de lucru interinstituţional pentru pentru eficientizarea timpilor de răspuns în caz de intervenţii, grup condus de Raed Arafat, în contextul tragediei de la Caracal.

Aceasta a anunţat şi posibilitatea unui referendum pentru a se înăspri pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie.

„Un suflet tânăr care putea fi salvat a plecat dintre noi. Am luat câteva decizii necesare dar este nevoie de mai mult. Mi-am anulat toate vizitele de azi.

M-am întâlnit de urgență cu ministrul de interne care m-a informat. I-am cerut ministrului Moga să se întoarcă la Caracal pentru a coordona ancheta. Am convocat o ședință de urgență cu Raed Arafat, ministrul comunicațiilor, cu șeful STS și cu ministrul de interne. Am decis înființarea unui grup interinstituțional pentru reducerea timpilor de acțiune. Grupul va fi condus de Raed Arafat. Voi propune asta în ședința CSAT de marți.

Analizez posibilitatea unui referendum consultativ pentru înăsprirea drastică a infracțiunilor pentru crimă, viol și pedofilie.

Luăm în calcul o OUG pentru eliminarea tuturor ineficiențelor legislative. Vrem ca în 15 zile să avem concluzii și un plan de acțiune”, a mai spus Viorica Dăncilă.

____________

O fată de numai 15 ani, Alexandra Măceșanu, care intenționa să ajungă, miercuri, în localitatea de domiciliu, Dobrosloveni, a fost răpită și sechestrată, în aceeași zi, de un șofer care a luat-o la ocazie în Caracal. Răpitorul, un bărbat de 65 de ani, din oraș, este suspectat că a dus victima la el acasă, unde a violat-o și a bătut-o, apoi a ucis-o, tranșându-i trupul în bucăți.

Înainte de a fi căsăpită, fata a reușit să ceară ajutor de trei ori la numărul de urgență 112, indicându-le polițiștilor indicii despre locul în care era sechestrată. Apelurile disperate ale adolescentei au avut loc joi și, deși în seara aceleiași zile oamenii legii au ajuns la adresa cu pricina, ei au pătruns în locuința criminalului abia vineri dimineață, la ora 06.00. Prea târziu să o mai salveze pe Alexandra.

Acum, instituțiile statului dau vina una pe cealaltă. Poliția Română aruncă pisica în curtea STS, Serviciul de Telecomunicații Speciale se apără și spune că a furnizat Poliției detaliile despre zona în care se găsea fata sechestrată. Cert este că judecătorul care a fost solicitat să emită un mandat de percheziție a făcut acest lucru abia vineri dimineață, în jurul orelor 03.00 – 03.30 și că acesta a fost pus în executare de polițiști abia la ora 06.00, potrivit ordinului dat de procurorul de caz. Până atunci, oamenii legii au supravegheat zona.

O dată intrați în locuința criminalului, anchetatorii ar fi descoperit haine ale fetei ucise, bijuterii și mai multe pungi cu resturile victime despre care se spune că, după ce a fost omorâtă, trupul ei a fost tranșat de ucigaș.

După cercetările la fața locului, criminalul, Gheorghe Dincă, de 65 de ani, divorțat, tată a trei copii, o fată și doi băieți, a fost dus la audieri vineri noapte. El este suspectat că ar fi autorul și unei alte crime căreia i-ar fi putut cădea victimă o altă tânără, de 18 ani, care a dispărut în împrejurări similare în aprilie, anul acesta. Este vorba de Luiza Melencu, din Dolj, care, aflată în Caracal, ar fi urcat într-o mașină de ocazie pentru a ajunge acasă și de atunci nu se mai știe nimic de ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here