Oltul, sub Cod Galben de ploi torențiale, vijelii și grindină. Cât durează vremea rea

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru opt județe, printre care se numără și Oltul. Vor fi ploi torențiale, vijelii și, pe arii restrânse, căderi de grindină.

Atenționarea intră în vigoare duminică, la ora 14.00, și este valabilă până luni, la ora 10.00.

„În intervalul menționat, în Crișana, Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei, precum și în zonele montane, vor fi vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, pe arii restrânse, grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și, izolat, 40 l/mp”, se arată în atenționarea ANM.

Astfel de fenomene, dar pe suprafețe mai restrânse și în intervale scurte de timp, se vor semnala și în restul teritoriului.

Local în zonele de câmpie și podiș, în după-amiaza zilei de duminică, 28 iulie, va fi caniculă, disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, mai arată meteorologii.

De asemenea, de duminică, 28 iulie, ora 18.00, până luni, 29 iulie, ora 06.00, va fi Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate în patru județe.

În intervalul menționat, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj și Dolj, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și, izolat, 50…60 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here