Vor mai cădea capete în Olt: Dăncilă cere demiterea tuturor celor care au fost parte în proasta gestionare a apelului la 112 în Cazul Caracal

Sursa foto: romaniatv.net

,,Am constatat, analizând raportul MAI, că au fost implicate în gestionarea acestui caz persoane cu o abordare de-a dreptul inumană, lipsite nu doar de profesionalism, dar și de responsabilitate pentru o viață omenească. Un asemenea derapaj – nu doar de la atribuțiile de serviciu, ci și de la empatie și condiție morală – este de neacceptat, așa încât cer urgent începerea procedurilor de demitere pentru toți cei care au fost parte a proastei gestionări a apelului 112”, a anunțat Dăncilă înainte de CSAT, potrivit realitatea.net.

Dăncilă a mai anunțat că a trimis Corpul de control al Prim-ministrului în anchetă și în maxim o săptămână voi avea un raport. ,,În cazul în care vorbim de o eroare umană care a viciat procesul de salvare a copilului, este obligatoriu ca organele de justiție să acționeze. Cer ca cei vinovați să suporte absolut toate rigorile legii. Cer să se facă dreptate până la capăt”, a anunțat Dăncilă.

,,Am promis că vom lua toate măsurile necesare în acest caz și că vom modifica, legislativ și procedural, cadrul de funcționare al tuturor instituțiilor implicate în aceste procese. Avem cu toții această datorie, pentru societate, pentru români, pentru normalitate”, a mai anunșat Viorica Dăncilă, conform realitatea.net.

Dăncilă a anunțat că va propune în CSAT ca grupul de lucru interinstituțional să se transforme într-un comandament dedicat, care să coordoneze toate informațiile din instituțiile implicate în anchetă și care să fie condus de Raed Arafat.

Premierul a mai spus că va propune grupului de lucru condus de Arafat o analiză și un plan specific pentru condiții de angajare mai ample și mai dure în serviciul 112, precum și un program de trainiguri intensive și evaluări continue pentru personalul din această structură.

Prefectul de Olt Silviu Neacșu și subprefectul Radu Ioniță au fost demiși din funcții la solicitarea premierului Viorica Dăncilă, după bâjbâiala cu care au acționat autoritățile în cazul dispariției Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani, din Dobrosloveni, răpită în Caracal, sechestrată și violată de Gheorghe Dincă, de 65 de ani, care și-a recunoscut faptele, declarând că el a și ucis-o pe tânără, după care i-a incindiat trupul.

Fără funcție au rămas și șefii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, dar și cei ai Poliției Caracal, demiși de ministrul Internelor, Nicolae Moga, care, la rândul lui, și-a pierdut funcție după ce, marți, a demisionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here