Nicolae Mirea, demis din fruntea Poliției Caracal după cazul Alexandra Măceșeanu, fuge la pensie

Comisarul șef Nicolae Mirea, demis din fruntea Poliției Caracal după scandalul fetelor dispărute despre care se crede că ar fi fost ucise de Nicolae Dincă, potrivit spuselor acestuia, fuge la pensie.

Mirea a depus deja dosarul pentru încetarea raporturilor de serviciu, iar conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt i-a aprobat solicitarea.

Şeful Poliţiei Caracal, Nicolae Mirea, a depus astăzi dosarul în vederea încetării raportului de serviciu cu Poliţia, a fost aprobat şi va intra vigoare începând cu data de 5 august“, a declarat joi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Atât șeful Poliției Caracal, comisarul șef Nicolae Mirea, cât și adjunctul său, Daniel Humă, au fost demiși din funcții săptămâna trecută, după modul în care polițiștii au acționat în cazul Alexandrei Măceșanu, tânăra de 15 ani ucisă cu sălbăticie de un bărbat care ar fi luat-o la ocazie și care a declarat că tot el ar fi ucis-o și pe Luiza Melencu, o tânără de 18 ani dispărută în luna aprilie.

Demiterea lui Nicolae Mirea a avut loc după ce în presă au apărut informații despre comportamentul său dubios față de tatăl fetei, atunci când acesta a mers la Poliție să declare dispariția fiicei lui.

Potrivit DC News, miercuri, tatăl Alexandrei a mers la poliție și a spus că i-a dispărut fata. A explicat contextul și a primit un răspuns halucinant: ”Hai, bă, ce dracu’… știi cum sunt fetele în ziua de azi… apare mâine-poimâine cu iubitul de mână!”.

Apoi, când au venit apelurile la 112, polițiștii l-au luat, de acasă, pe tatăl fetei și, la primele două percheziții, i-au zis: ”Hai dă tu cu piciorul în ușă că noi nu intrăm… uite, mai e și un câine…”.

Tatăl fetei a spart ușa cu piciorul la primele două percheziții, iar la ultima adresă nu l-au mai luat. Apoi, la ora 05.00, părintele a fost chemat la adresa criminalului.

Șeful Poliției Caracal i-a zis tatălui Alexandrei: ”Dacă dă dracu’ să fie încurcată cu vreunul, tu plătești toate perchezițiile!”.

Apoi, chemat la declarații, tatăl a mai fost lovit cu o declarație halucinantă din partea unei oficialități, femeie fiind, în sediul Poliției: ”Aaaaa, de-asta ne agitați pe toți… sunteți rudă cu Alexandru Cumpănașu… faceți valuri, veniți să ne agitați aici…”.

De asemenea, Nicolae Mirea și Daniel Humă sunt acuzați de omul de afaceri local Remus Rădoi și de un alt caracalean, Daniel Dulgherescu, că ar avea legături cu interlopii orașului.

De altfel, Mirea este cercetat „pentru posibile fapte de natură disciplinară, care ar putea aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului, sau prestigiului instituției”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here