Șefii Poliției Caracal, acuzați de legături cu interlopii orașului. Cum se apără oamenii legii

Sediul Poliției Caracal

Detalii cutremurătoare despre șefii demiși ai Poliției Caracal ies la iveală după înfricoșătoarea crimă consumată săptămâna trecută în oraș, căreia i-a căzut victimă o fată de numai 15 ani. Un om de afaceri și un alt cetățean îi acuză pe comisarul șef Nicolae Mirea și subcomisarul Daniel Cristian Humă, comandantul unității și adjunctul său (ambii demiși din funcții săptămâna trecută), de legături cu liderii unui clan de interlopi care s-ar ocupa cu prostituția, cu traficul de persoane și cu cămătăria. Cei doi resping acuzațiile și spun că afaceristul este supărat pe ei din cauza unor dosare penale în care a fost cercetat.

Cei care au făcut dezvăluirile, într-un interviu la România TV, sunt omul de afaceri caracalean Remus Rădoi, care controlează o firmă de pază și protecție și un cetățean, Daniel Dulgherescu, aceștia susținând că Nicolae Mirea și Daniel Cristian Humă ar avea legături cu liderii Clanului Oacă, în prezent cercetați de DIICOT într-un dosar de cămătărie, proxenetism și trafic de persoane.

Rădoi spune că, pentru acest dosar, a fost rugat de organele de cercetare penală să ofere informații și să identifice victime ale clanului, că a colaborat cu anchetatorii în acest sens, reprezentanți ai DIICOT afirmându-i că, la perchezițiile ce urmau să aibă loc, cel puțin 10 capi ai grupării urmau să fie reținuți pe baza probelor.

„Au fost peste 40 de victime pe care eu personal le-am convins să aibă curajul să meargă să depună denunț, pentru că le era frică să meargă să facă lucrul acesta. În ajunul zilei când trebuiau ridicați aceștia s-a promis că 10 dintre capii grupării vor fi ridicați. Nu eram singur, eram însoțit de șeful DIICOT și de un alt domn, lucrător la DGA, când s-a afirmat lucrul acesta, de către șeful DIICOT, dl Călina. Suspriza a fost că la percheziții nu a fost ridicat nici unul dintre liderii grupării. Membrii grupării au început apoi să intimideze martorii. Din dosar reieșea că au existat discuții între domnul Mirea și domnul Humă cu unii dintre membrii acestei grupări”, a declarat Remus Rădoi.

Acesta a lăsat să se înțeleagă faptul că reprezentanții Poliției Caracal sunt indiferenți la reclamații are au legătură cu amenințările interlopilor.

„Vă pot spune un caz concret, în situația mea. La momentul în care l-am anunțat pe adjucntul Humă că unul dintre liderii grupării, condamnat pentru crimă, m-a amenințat cu moartea și că mă urmărea, mi-a spus să stau liniștit că presupune că doar vor să mă intimideze și că nu îmi vor face nimic. Nu au trimis un echipaj nici chiar după ce am sunat la 112”, a povestit afaceristul caracalean.

El afirmă că șefi ai Poliției Caracal chiar ar oferi informații membrilor clanului local, astfel încât aceștia să nu fie prinși în situații grave în cadrul unor acțiuni ale oamenilor legii.

„Într-una dintre dăți, același adjunct Humă Daniel l-a sunat pe liderul clanului mafiot și l-a încunoștințat de tot ceea ce eu îi spusesem. A venit acesta și mi-a reprodus identic ceea ce eu îi spusesem, la cinci minute distanță. Omul a spus că Humă l-a chemat la el și i-a spus că eu i-am indicat locul unde ei sunt înarmați și că le-a recomandat să plece ca să nu fie găsiți când vine mașina de poliție să îi verifice”, a spus omul de afaceri.

Remus Rădoi a mai dezvăluit că Nicolae Mirea locuiește într-un cartier de lux, unde deține o locuință construită pe un teren care ar fi fost cumpărat la un preț modic chiar de la un interlop.

„Este foarte populară vorba că acel teren ar fi fost cumpărat de la unul dintre membrii acestei grupări pe o sumă mai mult sau mai puțin mică, modică”, a dezvăluit Rădoi.

Pe de altă parte, Remus Rădoi a recunoscut că el însuși este cercetat în urma unei plângeri penale depusă chiar de comisarul șef Nicolae Mirea.

„Am două plângeri, una făcută de domnul Mirea, care s-a considerat calomniat la momentul când eu am afirmat public, făcând și niște plângeri către superiorii dânsului, că într-una dintre dăți a anunțat un hoț că urmează a fi percheziționată locuința sa, și am date și polițiști care mi-au reprodus evenimentul. Altădată știu că dumnealui a rugat doi subalterni s-o promoveze pe soția lui și s-o propună la mărire de salariu, la salariul de merit. Am cunoștinșe că dumnealui ponta un anumit domn Grigore ca și când ar merge în fiecare weekend la Târgul săptămânal unde polițistă șefă era soția lui, și nu mergea (acel Grigore – n.r.), și se poate veridica la jandarmii care mergeau acolo și nu erau însoțiți de acesta. Eu am făcut publice aceste date și mi le-am asumat. De aceea nici nu îmi este frică de plângerea dânsului, pentru că bănuiesc că o s-o retragă ca să nu piardă foarte mulți bani. A doua plângere este făcută de Clanul Ciminu (din Craiova – n.r.)”, a declarat Remus Rădoi.

Un alt caracalean, Daniel Dulgherescu, îl indică pe Nicolae Mirea ca pe un prieten al șefului Clanului Oacă, Nicușor Oacă.

„Este de notorietate că domnul Mirea, comandantul Poliției Caracal, este prieten cu domnul Oacă (Nicușor Oacă – n.r.), sau au fost văzuți împreună la cafenele. De față cu mine, domnul Oacă a vorbit pe speaker cu un fost lucrător al DIICOT Olt, căruia i se adresa cu «tizule», și cerea informații despre unele plângeri de care auzise că i se făcuseră”, a declarat, la România TV, Daniel Dulgherescu.

Contactat de România TV, adjunctul Poliției Caracal, Daniel Humă, a respins toate acuzațiile omului de afaceri.

„Domnul Remus Rădoi a fost cercetat de mai multe ori de către mine și are o mare supărare. Mai mult, acum vreo două, trei luni, când am avut un scandal în care a fost implicată societatea domnului Rădoi și un grup de persoane din Craiova, printre care și băiatul interlopului Cimino, s-a pus în mișcare cercetarea penală și împotriva lor, și sunt foarte supărați”, s-a apărat Daniel Humă.

Contactat de OLT-ALERT.RO, Nicolae Mirea a respins, la rândul său, acuzațiile care îl vizează, spunând că Remus Rădoi a fost trimis de mai multe ori în judecată în baza cercetărilor făcute de el și așa se explică atitudinea acestuia față de el.

„Eu nu am avut niciodată legături, și te rog să ai încredere în ce spun eu. Dar, deocamdată, eu nu pot să mai dau date, pentru că eu deja sunt cercetat prealabil pentru treaba asta. O să stabilească după aia organele de anchetă și vom vedea ce va mai fi. L-am trimis în judecată de multe ori (pe Remus Rădoi – n.r.) și asta este. Sunt procese vechi. Uite-așa am ajuns «prietenul lui» și vrea să mă… Nu pot să vorbesc mai mult”, a declarat comisarul șef Nicolae Mirea.

Nicolae Mirea și Daniel Humă au fost destituți din funcții săptămâna trecută, în urma modului în care polițiștii din Caracal au acționat în cazul Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani din Dobrosloveni, răpită, sechestrată și violată de un bărbat de 65 de ani, Gheorghe Dincă, acesta recunoscând nu doar aceste fapte, ci și că a ucis-o pe tânără și i-a ars trupul. De asemenea, Dincă a recunoscut și că, în împrejurări similare, a ucis-o pe tânăra de 18 ani din Dioști, Dolj, dispărută în aprilie, spunând că, după crimă, a aruncat trupul fetei în Dunăre.

2 COMENTARII

  1. De ce nu spuneti si ca acest „Codita” apare in acte ca si conducator auto si nu patron ori administrator ?…Verificati ce persoane…grav bolnave (la propriu) sunt administratori ? Cine de la DIICOT se opune unor verificari ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here