Dan Ciocan, propunere legislativă pentru modificarea Legii 195/2018 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție

Deputatul de Olt Dan Ciocan, secretarul Comisiei pentru agricultură, se numără printre parlamentarii care propun modificarea anexelor nr.1-5 la Legea nr.195/2018 privind aprobarea Programului de sustinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, pentru eliminarea unor antinomii apărute în urma mai multor amendamente aduse actului normativ.

Prin legea nr. 115/2019 privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr 1/2019 pentru modificarea și completarea Legii 195 din 2018 privind aprobarea programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de producție, prin amendamentele aduse au apărut unele antinomii juridice în aplicarea legii, izvorâte din interiorul acesteia, a explicat Dan Ciocan.

Astfel, prin legea sus menționată a fost introdusă, la articolul 3, o nouă literă, litera e, definindu-se “ferma de producție bunici”, a mai spus Dan Ciocan.

“La articolul 5 s-a introdus în programul de susținere a crescătorilor de suine și fermele de producție bunici, cu o capacitate de minimum 20 de capete pentru rasele aflate în conservare sau în pericol de abandon.

De asemenea, în textul legii, pentru a impulsiona activitatea de reproducție la suine, s-a înlocuit sintagma “avans” acordat beneficiarilor cu “transe” acordate beneficiarilor programului.Prin legea sus menționată a fost introdusă, la articolul 3, o nouă literă, litera e, definindu-se “ferma de producție bunici”.

La articolul 5 s-a introdus în programul de susținere a crescătorilor de suine și fermele de producție bunici, cu o capacitate de minimum 20 de capete pentru rasele aflate în conservare sau în pericol de abandon.

De asemenea, în textul legii, pentru a impulsiona activitatea de reproducție la suine, s-a înlocuit sintagma “avans” acordat beneficiarilor cu “transe” acordate beneficiarilor programului”, se arată în expunerea de motive a proprunerii legislative.

Proiectul de act normativ a fost depus la Biroul Permanent al Camera Deputaților în data de 3 iulie și așteaptă să intre în procesul legislativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here