Începe modernizarea şi extinderea iluminatului public în Slatina. Proiectul are o valoare de peste 22 milioane lei

Primarul Slatinei, Emil Moț, a anunțat, luni, într-o conferință de presă, începerea propriu-zisă a proiectului de modernizare, eficientizare şi extindere a sistemului de iluminat public din municipiul-reședință de județ, obiectiv finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională și de la bugetul național.

Valoarea totală a proiectului este de 22.930.594,44 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă este de 22.169.110,40 lei.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructura sistemului de iluminat public din municipiul Slatina, concomitent cu reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Practic, obiectivele specifice ale proiectului sunt reducerea consumului anual de energie primară cu 392,2 kilowaţi oră pe an și scăderea anuală a gazelor cu efect de seră cu 52,12%”, a declarat primarul municipiului.

Investiţia va cuprinde iluminatul public pe străzile Artileriei, Tunari, Unirii, Victoriei, bulevardul A.I. Cuza, Cireaşov, Cornişei, Ecaterina Teodoroiu, Izvorului, Libertăţii, Piteşti (inclusiv Piteştiul Vechi), Primăverii, 13 Decembrie, Ionaşcu, Măgurii, Mihail Kogălniceanu, Nordului, Ogrăzii, Oituz, Oltului, Poenii, Popa Şapcă, Profesor M.S. Andreian, Abatorului, Ştrandului, Strehareţi, Tudor Vladimirescu, Ulmului, Vadului, Varianta Oituz, Câmpului, Canal Sopot, Căpitan Aldescu,Constantin Brâncoveanu, Dimitrie Caracostea, George Poboran și Grădişte.

Noua infrastructură a sistemului va cuprinde, printre altele, rețele de alimentare/distribuție noi utilizând LEA sau LES pentru extinderi și puncte de aprindere cu sistem de telegestiune, stâlpi de iluminat metalici și surse de ikuminat cu tehnologie LED și modul de telegestiune încorporate.

La întâlnirea cu presa au mai participat administratorul public al orașului, Cristian Cismaru, şi directorul Direcției Administrarea Străzilor și Iluminatului Public (DASIP), Claudiu Dascălu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here