Paul Stănescu, despre coaliție: Cred că se va găsi o formulă. Dacă nu, PSD va guverna în minoritate

Senatorul PSD Paul Stănescu a declarat, luni, că până la 1 septembrie se va încerca găsirea unei formule de guvernare, în caz contrar fiind posibilă guvernarea cu minoritate parlamentară. Acesta a precizat că ALDE nu a declarat oficial că iese de la guvernare, informează Mediafax.

Întrebat dacă PSD este presat de ALDE, Paul Stănescu a spus că nu crede acest lucru și că urmează ca partidul să aibă negocieri cu ALDE.

„Nu, în politică există șantaj, dar nu, probabil că se va negocia în continuare, ALDE deocamdată nu și-a spus punctul de vedere că va ieși de la guvernare, practic în următoarele săptămâni cred că vom mai avea discuții, până la 1 septembrie deja mai e timp până în momentul în care începe sesiunea parlamentară și cred că până la urmă se va găsi o formulă, dacă nu probabil că PSD va merge la guvernare cu minoritate parlamentară”, a declarat social-democratul.

Liderul PSD Viorica Dăncilă a declarat înaintea CEx al PSD că nu se va rupe coaliția de guvernare cu ALDE, această informație fiind catalogată de premier „o glumă”.

Declarația liderului social-democraților vine în contextul în care ALDE s-a declarat nemulțumit de rectificarea bugetară și de actul guvernării. De asemenea, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a purtat discuții cu liderul Pro România Victor Ponta pentru formarea unei noi alianțe politice.

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-a solicitat premierului și liderului PSD Viorica Dăncilă să răspundă, până pe 20 august, solicitărilor ALDE privind un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată „care să aibă ca principal atu competenţa”.

Liderii PSD din țară s-au reunit luni într-o ședință a Comitetului Executiv al partidului, unde agenda discuțiilor a inclus și soarta coaliției de guvernare.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here