Schimbare uriaşă, toţi şoferii riscă amenzi. Ce este TOTAL INTERZIS la volan

Guvernul a adoptat, luni, o ordonanţă prin care se interzice în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare ţinerea în mână a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video. Nerespectarea prevederii este sancţionată cu patru puncte de penalizare şi amendă cuprinsă între 6-8 puncte-amendă.

UPDATE “La propunerea Ministerului Afacerilor Interne a fost adoptată o ordonanţă simplă de modificare şi completare a legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice. Se referă aceste completări, în primul rând, la interzicerea în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare a ţinerii în mână a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video. După cum ştiţi, în prezent, legislaţia interzice doar folosirea în timpul mersului a telefoanelor mobile. Nerespectarea noilor prevederi se va sancţiona cu amendă, inclusiv în cazul conducătorilor de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deţinerii permisului de conducere. În plus, în cazul cazul conducătorilor auto se introduce sancţiunea de 4-5 puncte amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile în situaţia în care se încalcă noua normă în acelaşi timp cu altă regulă pentru circulaţia vehiculelor, având în vedere că în acest caz gradul de pericol social creşte destul de mult”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, la Palatul Victoria.

El a precizat că noile reglementări vor intra în vigoare la 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial, perioadă în care Poliţia Rutieră va desfăşura activităţi de informare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here