Klaus Iohannis, primit la Casa Albă. Donald Trump: Avem o relaţie foarte bună cu România, mai bună ca oricând/ UPDATE

Sursa foto: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, marţi, la ora 21.10, ora României, de preşedintele SUA Donald Trump, la Casa Albă.

UPDATE. “Avem o relație foarte bună cu România, mai bună ca oricând”, a declarat Donald Trump, în Biroul Ovală, alături de Klaus Iohannis, despre care a spus că are “respect pentru ceea ce face el și pentru ceea ce se întâmplă în România”.

Trump a adăugat că sunt foarte mulți români în Statele Unite, iar “americanii iubesc românii, au o relație foarte bună cu ei”.

“Acum avem avem ocazia să vorbim despre parteneriatul strategic dintre România și SUA. Facem tot ceea ce se poate la nivelul NATO și cred că suntem pe drumul cel bun în acest sens”, a declarat, la rândul său, Klaus Iohannis, înaintea discuțiilor tete-a-tete.

Preşedintele SUA, Donald Trump, reafirmă şi întăreşte Parteneriatul dintre SUA şi România şi îşi exprimă susţinerea pentru eforturile României de a intra în programul Visa Waiver, în acord cu cerinţele legislaţiei Statelor Unite.

Într-o declaraţie dată publicităţii de Casa Albă, preşedintele Donald Trump reafirmă şi întăreşte parteneriatul dintre Statele Unite şi România.

Trump apreciază rezultatele luptei anticorupţie

Donald Trump a declarat marți că apreciază rezultatele luptei anticorupție din România, afirmând că președintele Klaus Iohannis „face o treabă foarte bună” în această privință.

„Știu că e un moment politic sensibil”, a mai comentat liderul american.

De asemenea Trump a spus că în multe țări corupția este o problemă dificilă și că știe că și în România există această problemă dar a menționat că are încredere că președintele Iohannis va face ceea ce trebuie în această privință.

Klaus Iohannis a spus că îi va prezenta lui Trump „rezultatele foarte bune înregistrate de România în lupta anticorupție”.

Chestionat dacă se va discuta și chestiunea introducerii României în programul Wisa Waver, Trump a spus că problema a mai fost discutată și va mai fi discutată în continuare.

În privința companiei Huawei, întrebat dacă statele partenere ca România trebuie să analizeze mai bine afacerile companiei chinezești înainte de lua o decizie privind infrastructurile critice, președintele Trump s-a declarat convins că „România va face acest lucru”.

De asemenea, întrebat dacă va veni în România, Trump a răspuns: „Mi-ar plăcea”, transmite Hotnews.ro.

Preşedintele Trump l-a primit pe preşedintele Klaus Iohannis la Casa Albă, pentru a reafirma şi celebra parteneriatul strategic puternic dintre cele două ţări.

Statele Unite şi România au relaţii de securitate, energie, nucleare civile şi cibernetice care se dezvoltă şi de care beneficiază ambele ţări. Ţări noastre vor continua să lucreze împreună pentru a face faţă provocărilor comune de securitate şi a îmbunătăţi şi mai mult parteneriatul nostru economic şi energetic, se arată în declaraţie.

Conform sursei citate, preşedintele Trump intenţionează să dezvolte legăturile dintre cele două ţări pentru susţinerea eforturilor României de a deveni eligibilă pentru intrarea în Programul Visa Waiver, în acord cu cerinţele legislaţiei Statelor Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here