Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Zsolt Torok post-mortem

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat, marți, post-mortem pe alpinistul Zsolt Torok, în semn de apreciere și recunoaștere pentru performațele sportive. Sportivul a fost găsit mort sâmbătă în Munții Făgăraș. 

„Președintele României Klaus Iohannis, a semnat marți, 20 august a.c., decretul de decorare post-mortem a alpinistului Zsolt Torok. Astfel, în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru importantele performanțe sportive obținute de-a lungul timpului, pentru determinarea și pasiunea cu care și-a desăvârșit poziția de alpinist la nivel național și internațional, precum și pentru contribuția semnificativă adusă sportului românesc, Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler alpinistului Zsolt Torok”, transmis Administrația Prezidențială, într-un comunicat.

Sicriul cu trupul alpinistului Zsolt Torok, care a fost găsit mort în Munții Făgăraș, a fost depus luni în holul principal al Teatrului de Stat din Arad. Slujba de înmormântare va avea loc marți.

Soția alpinistului a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că slujba de înmormântare va avea loc marți, de la ora 14.00, tot la Teatrul de Stat din Arad, urmată de înhumarea la cimitirul Eternitatea din oraș, potrivit Mediafax.

Alpinistul Zsolt Torok, a cărui dispariţie a fost anunţată sâmbătă dimineaţa la 112, a fost găsit mort în zona Vârfului Negoiu. Dispariţia a fost anunţată de soţia lui, după ce acesta plecase de câteva zile singur pe munte, într-o zonă fără semnal, iar un grup de alpinişti i-ar fi găsit sâmbătă lucrurile într-un refugiu de pe munte. Corpul alpinistului a fost coborât de salvamontişti pe jos de pe munte, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here