Un bărbat și o femeie din Olt, prinși în flagrant în timp ce încercau să dea MITĂ unor polițiști

Un bărbat din localitatea olteană Urzica și concubina acestuia sunt cercetați, sub control judiciar, pentru dare de mită după ce, ieri, au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să dea bani unor polițiști pentru ca oamenii legii să închidă ochii la infracţiunile rutiere pe care bărbatul le săvârșise.

În fapt, bărbatul (G.C.V.) a fost prins de doi polițiști conducând un autoturism fără să dețină permis de conducere. În plus, polițiștii au descoperit și că bărbatul urcase băut la volan. Atât bărbatul, cât și femeia (M.I.M.) le-au propus polițiștilor să le dea 200 de euro pentru a nu întocmi dosar penal celui prins încălcând legea.

„În fapt, în noaptea de 23 spre 24.08.2019, doi agenţi de poliţie aflați de serviciu pe raza comunei Urzica, au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat din localitate, stabilindu-se că acesta nu poseda permis de conducere. În plus, s-a constatat că cel aflat la volan era sub influenţa băuturilor alcoolice (0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat). Bărbatul a fost condus la Spitalul Corabia, pentru recoltarea mostrelor biologice, situație în care le-a promis celor doi polițiști că le va da suma de 200 euro pentru a nu-i întocmi dosar penal, ofertă respinsă categoric de către aceștia.

În dimineaţa zilei de 24.08.2019, unul dintre agenții de poliție din echipaj a fost apelat de o femeie, care s-a recomandat a fi prietena bărbatului depistat conducând fără permis și sub influența băuturilor alcoolice și care i-a solicitat să «rezolve problema»”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Generale Anticorupție (DGA) Olt.

Cei doi poliţişti au depus denunţuri la Serviciul Județean Anticorupție Olt, denunțuri înaintate de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, unde a fost constituit dosar penal și unde s-a decis organizarea unui flagrant.

„Procurorul de caz împreună cu ofițerii S.J.A. Olt au organizat ieri, în jurul orei 19.00, la sediul postului de poliţie Grădinile, prinderea în flagrant a celor două persoane, în timp ce au oferit suma de 200 euro şi produse alimentare și cosmetice unuia dintre polițiștii din echipaj, cu precizarea că jumătate din sumă era destinată celuilalt agent de poliție”, se mai arată în comunicatul DGA.

Cele două persoane au fost audiate de către procurorul de caz, fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Olt şi Serviciului de Operaţiuni Speciale Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here