Amănunte despre agentul din Caracal destituit din Poliție și cercetat pentru criminalitate organizată

Dan Marius Dumitrescu, agentul de la Biroul Rutier Caracal dat afară din Poliție și cercetat într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism și cămătărie, a rămas acum fără serviciu după ce, în aprilie 2019, când a fost ridicat și dus la audieri în urma unor percheziții, s-a bucurat de clemența procurorilor, fiind lăsat în libertate.

Nu de același tratament s-au bucurat atunci alte patru persoane, una reținută și altele trei plasate sub control judiciar.

Măsura luată acum de superiorii polițistului indică faptul că în dosarul în care acesta este cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de criminalitate organizată au apărut indicii de vinovăție.

Dan Marius Dumitrescu nu s-a îmbogățit de pe urma profesiei de polițist. Cel puțin asta reiese din ultima sa declarație de avere postată pe site-ul Poliției Române în 2018. El deține un apartament și un autoturism Audi, dobândite prin cumpărare. Veniturile pe anul 2017, care trebuiau să figureze în declarația de avere din 2018, nu le-a declarat. El are și un credit ipotecar de 33.000 de euro contractat în 2007, scadent în anul 2032.

Veniturile dobândite în 2018 nu se cunosc, întrucât declarația de avere care trebuia depusă în 2019 lipsește de pe site-ul Poliției Române.

Dan Marius Dumitrescu a fost destituit din Poliție pentru ”comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției”, faptă prevăzută de art. 57, alin.(1), lit. „a” din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, arată, într-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt.

În aprilie 2019, după mai multe percheziții, agentul de la Biroul Rutier Caracal a fost ridicat și dus la audieri, împreună cu mai multe persoane, într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism și cămătărie.

Descinderile au avut loc atunci pe raza municipiului Caracal și a comunelor Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare.

În urma cercetărilor, a reieşit faptul că, începând cu anul 2014, mai multe persoane violente ar fi constituit un grup infracţional organizat. Acestea acordau împrumuturi cu dobânzi între 20-100% lunar, iar pentru a recupera sumele de bani, recurgeau la ameninţări, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal a persoanelor vătămate.

„De asemenea, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei”,se arăta într-un comunicat al Poliției.

În urma audierilor la care au fost supuse peste 100 de persoane, un bărbat a fost reținut și alți trei au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile.

Împotriva polițistului de la Biroul Rutier Caracal nu s-a luat atunci nici o măsură preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here