Fugarii din Timiș au fost prinși de polițiștii din Olt. Peste 120 de polițiști și jandarmi i-au căutat pe cei doi tineri

Cei doi tineri evadați din Centrul pentru Măsuri Educative Buziaș, județul Timiș, au fost depistați miercuri seară de către forțele implicate în căutarea acestora.

Cele două persoane au fost identificate la aproximativ 10 kilometri de locul în care au abandonat mașina folosită pentru a se deplasa.

„În momentul depistării, aceștia nu au opus rezistență. În prezent se află în custodia poliției și urmează a fi predați reprezentanților Centrului pentru Măsuri Educative Buziaș”, a declarat purtătorul de cuvând al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Pentru prinderea celor doi tineri a fost o adevărate desfășurare de forțe, peste 120 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și echipe ale Serviciului de Acțiuni Speciale Olt plecând pe urmele fugarilor. Polițiștii olteni au primit sprijinul colegilor din Teleorman, al piloților din cadrul Inspectoratului General de Aviație și al voluntarilor Asociației “Rescue 4×4”, folosindu-se inclusiv câini de urmă.

Polițiștii au tras două focuri de avertisment cu armamentul din dotare, în plan vertical, în urma acestora nerezultând victime sau pagube materiale.

Cei doi tineri, de 19 și 21 de ani, erau internați la Centrul Educativ Buziaș pentru furt calificat și tăinuire.

Conducerea Centrului Educativ Buziaș a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanțele care au condus la producerea evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here