Surse: Klaus Iohannis va respinge propunerile Gîrbovan pentru Justiție și Iulian Iancu – vicepremier pe probleme economice

Președintele Klaus Iohannis urmează să anunțe la ora 18 că respinge propunerile trimise de Viorica Dăncilă pentru portofoliile de la Justiție și vicepremier pe probleme economice, respectiv Dana Gîrbovan și Iulian Iancu, au declarat pentru Digi24.ro surse politice. 

Totodată, Președintele îi va cere Vioricăi Dăncilă să ceară în Parlament vot de încredere pentru Guvern, în condițiile în care ALDE și-a retras miniștrii din Executiv și a trecut în Opoziție.

Viorica Dăncilă a trimis luni la Palatul Cotroceni nominalizări pentru Justiție – Dana Gîrbovan, Interne – Mihai Fifor, vicepremier pe probleme economice – Iulian Iancu, vicepremier pentru parteneriatele strategice – Ana Birchall, Educație – Șerban Valeca.

După ieșirea de la guvernare a ALDE, marți, Viorica Dăncilă a trimis la Președinție propuneri pentru numirea unor intermari la Energie – Niculae Bădălău, Mediu – Ioan Deneș, Relația cu Parlamentul – Radu Oprea.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here