Autoritatea Electorală a refuzat rambursarea a 3,3 milioane lei către PSD, bani cheltuiţi în campania electorală

Autoritatea Electorală Permanentă a decis să nu ramburseze sumele cerute de PSD pentru campania de la europarlamentare, deoarece semnătura pe documente aparţine fostului trezorier, Mircea Drăghici. PSD ceruse pentru rambursare 3,38 milioane de lei, iar luni va depune o contestaţie la decizia AEP, scrie Europa Liberă.

AEP a refuzat rambursarea banilor pentru că documentele justificative depuse de PSD erau semnate de fostul trezorier, Mircea Drăghici, cel care îşi dăduse însă demisia din această funcţie la începutul lunii iunie, potrivit Europa Liberă.

PSD a solicitat pentru rambursare suma de 3.380.634 de lei.

Toate celelalte partide şi-au primit sumele cerute pentru rambursare după campania de la europarlamentare.

Mircea Drăghici este urmărit în două dosare penale, iar în cel referitor la subvenţia primită de partid de la stat, din care a cumpărat o vilă în Pipera şi un Mercedes, a fost trimis în judecată.

PNL a cerut pentru rambursare 6,95 de milioane de lei, iar USR a cerut 1,62 milioane de lei. Cea mai mare sumă cerută pentru rambursare a venit din partea ProRomânia, 16,99 milioane de lei, dar acest partid nu beneficiază de subvenția anuală. Celelalte partide au folosit subvenția în campanie, iar acești bani nu pot să fie decontați deoarece au fost primiți de la buget, mai scrie Europa Liberă.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here