Gigel Știrbu, despre candidatul PNL la Primăria Slatina: Dacă a fost cinci minute membru al PSD, rămâne pesedist pe viață

Deputatul PNL de Olt Gigel Știrbu, vicepreședinte regional al partidului, i-a dat o replică dură, luni, candidatului Partidului Național Liberal la funcția de primar al Slatinei, Mario de Mezzo, care, săptămâna trecută, a declarat nu va vrea ca Știrbu să facă parte din echipa sa de campanie, întrucât acesta ar avea grave probleme de imagine. La acest atac frontal Știrbu a răspuns subtil, punându-i mai tânărului său coleg eticheta de pesedist, folosind arma adversarului după ce Mario de Mezzo a recunoscut că, în perioada 2003 – 2004, a fost membru al PSD.

Această etichetă i-a fost aplicată candidatului PNL la funcția de primar al Slatinei pe considerentul că, „un pesedist, dacă a fost cinci minute membru al PSD, rămâne un pesedist pe viață”.

„Vă informez că punctul meu de vedere în utlimii 20 de ani de când fac eu politică nu s-a schimbat, și anume: un pesedist, dacă a fost cinci minute membru al PSD, rămâne un pesedist pe viață. Atunci când pe mine mă atacă un pesedist nu pot decât să consider că mi-am făcut datoria. Când un pesedist spune despre mine că am grave probleme de imagine, că nu știu ce am făcut în viața mea (știți că nu am fost în viața mea trimis în judecată, pentru diverse fapte de corupție, nu am avut sau cel puțin nu știu eu să am până acum plângeri penale sau urmăriri penale – și am avut nenumărate funcții în statul român), deci dacă un pesedist mă acuză înseamnă că mi-am făcut datoria și îmi voi face datoria în continuare pentru cetățenii care m-au votat”, a declarat, luni, într-o conferință de presă, Gigel Știrbu.

De altfel, acesta a spus că va dezbate subiectul candidatului în ședința Biroului Politic Județean de luni seară, când va întreba de ce, în cazul desemnării lui de Mezzo drept candidat, nu s-a respectat procedurile statutare, adică validarea sa în BPJ.

„Acest subiect îl voi dezbate în ședința de astă seară. Voi întreba și eu de ce nu se respectă procedurile statutare, pentru că, în definitiv, candidatul la Primăria Slatina trebuia votat și validat de către Biroul Județean, Biroul Județean trebuia să ia act, și voi și eu de ce chiar această organizație, cu oameni valoroși, cu oameni puternici, cu oameni cu greutate, nu are în mijlocul sau în interiorul ei un membru care să poată candida la Primăria Slatina. Sunt lucruri la care eu vreau să am răspuns. Și închei aici. Acestea sunt chestiuni pe care le vom dezbate în interior, pentru că, în definitiv, cred că interesiul fiecăruia dintre noi, membri ai PNL, este ca organizația căreia îi aparținem să meargă bine și să lucreze pentru scopul ei final, binele cetățenilor”, a spus Știrbu.

Acesta a precizat că, de când face politică, nu și-a atacat niciodată public vreun coleg de partid sau organizația din care face parte, dar că, de această dată, face o excepție, întrucât a fost atacat personal.

„În Partidul Național Liberal, ca, de altfel, în toate organizațiile politice din țară, există diferende de opinie. Sunt lucruri pe care anumiți actori politic din organizațiile politice le îmbrățișează sau nu. După cum v-am obișnuit, în toți anii de când fac politică, niciodată nu am adus în fața opiniei publice lucruri care țin de bucătăria internă a partidului. Consider că fiind un membru disciplonat al acestui partid, un membru care a muncit de-a lungul anilor în acest partid și care a luat partidul și l-a condus într-o perioadă extrem de dificilă a existenței sale, niciofdată nu am venit în fața dumneavoastră să arunc cu noroi în vreun coleg sau în propria mea organizație. Nu aș fi răspuns la această întrebare dacă nu ar fi fost vorba de persoana mea, de numele meu. Ca atare, mă văd nevoit să răspund”, a mai declarat Gigel Știrbu.

Mario de Mezzo a fost desemnat, la începutul săptămânii trecute, candidat al Partidului Național Liberal la funcșia de primar al Slatinei, în urma unui vot dat în Biroul Municipal al PNL Slatina. În prima sa conferință de presă, susținută alături de președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, și de liderul PNL Slatina, Viorel Dumitrescu, răspunzând la întrebarea dacă Gigel Știrbu va face parte din echipa sa de campanie, de Mezzo a spus răspicat că NU, Știrbu nu va face parte din echipa lui din „cauza gravelor probleme de imagine pe care le are”, amintind că acesta este finul lui Călin Popescu Tăriceanu (fostul premier este nașul de botez al celui de-al doilea copil al lui Știrbu, relație oficializată în 2004, când cei doi erau colegi în PNL).

Mario de Mezzo a fost membru al PSD în perioada 2003 – 2004, când a fost lucrat în aparatul Primăriei Slatina sub mandatul primarului PSD de atunci Gheorghe Păunescu. După ce, în 2004, PSD a pierdut Primăria Slatina, de Mezzo a plecat din oraș cu familia și a revenit abia acum, când a solicitat buletin de Slatina, pentru a putea candida la funcția de primar din partea PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here