Cetățean turc din Slatina, amendat și obligat să părăsească țara. Ce au avut polițiștii împotriva lui

Un bărbat de 32 de ani, din Turcia, care locuia în Slatina, a fost amendat și obligat, prin decizie de returnare, să părăsească țara în 15 zile după ce polițiștii Biroului pentru Imigrări Olt au descoperit că perioada sa legală de ședere în România a expirat.

Bărbatul a fost descoperit în cadrul unei acțiuni derulate de polițiști pe linia combaterii șederii ilegale a străinilor.

„În cadrul acțiunii întreprinse, polițiștii au depistat cu ședere ilegală, pe raza municipiului Slatina, un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din Turcia, care nu mai îndeplinea condițiile șederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul a intrat legal pe teritoriul României, în baza unei vize în scop de afaceri, însă la expirarea perioadei legale de ședere nu a părăsit teritoriul țării”, se arată într-un comunicat al Biroului pentru Imigrări Olt.

Urmare a celor constatate, polițiștii au emis pe numele cetățeanului turc o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească țara în termen de 15 zile. Totodată, străinul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 400 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here