Mai mulți bani pentru școli, elevi și profesori în guvernarea PSD

Sub guvernarea PSD, au crescut salariile nete ale profesorilor cu 57,6%, iar de la 1 ianuarie 2020, se va acorda majorarea anticipată, corespunzătoarea grilei de salarizare din 2022 prevăzute în Legea Salarizării Unitare, potrivit unui comunicat al PSD Olt.

În plus, în guvernarea PSD, s-au plătit integral toate sumele dispuse de instanță, inclusiv restanțele pentru profesorii cărora guvernul Boc le-a tăiat salariile și care au reclamat această măsură în fața judecătorilor, mai transmist social-democrații

„Bugetul educației a crescut an de an. În acest an, resursele alocate au fost cu 9 miliarde de lei mai mari decât anul precedent. În 2019 s-au alocat pentru Educație cu 11,9 miliarde mai mult față de guvernarea Cioloș (2019: 33,2 față 21,3 în 2016, creștere de 50% a bugetului Educației)

Investițiile consistente în infrastructura școlară au îmbunătățit major condițiile pentru elevi: prin PNDL sunt 5.000 de obiective la nivel național – creșe, grădinițe, școli, licee – în care se fac investiții.

Dacă la preluarea guvernării erau peste 2300 de școli cu wc în curte, acum mai sunt doar 300 de școli în astfel de situație și se lucrează în continuare pentru rezolvarea acestei probleme

S-a îmbunătățit radical și situația din perspectiva autorizației ISU. Din 28 000 de clădiri în care funcționează unități de învățământ, doar 14% nu au încă autorizație.

Guvernul PSD vine în ajutorul copiilor atât printr-un sistem extins de burse școlare cât și prin programele prin care asigură o masă/gustare pentru elevi”, potrivit comunicatului citat.

Salarii majorate, programe guvernamentale cu investiții masive în infrastructura școlară, burse de susținere pentru elevi și pentru olimpici – nu e suficient, dar sunt pași importanți pentru un act educațional de calitate, se mai precizează în comunicatul PSD Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here