STS face apel la comisia parlamentară de anchetare a alegerilor europarlamentare să desigileze tabletele pentru că altfel blochează votul la prezidențiale

Sursa foto: b1.ro

Marți a fost o nouă zi de audieri în comisia de anchetă din Parlament privind posibile fraude la votul de la europarlamentare. În acest sens, prim-adjunctul directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Ionel-Sorin Bălan, a arătat că nu a existat niciun angajat al STS care să opereze tableta sau să introducă date în sistemul informatic privind prezenţa la vot şi centralizarea proceselor verbale.

De asemenea, acesta a atras atenția și asupra unei situații dificile în care serviciul este pus cu două luni înainte de alegerile prezidențiale. Mai exact, STS a cerut desigilarea tabletelor pentru ca în perioada următoare, din 15 septembrie, STS să poată lucra cu sistemele respective.

“În diaspora vor fi peste 500 de secţii de votare noi. Noi va trebui să ştim calitatea serviciului de internet, consider că dacă din data de 15 (septembrie – n.r.) ne va permite comisia să lucrăm cu sistemele respective, pentru că nu avem nimic de ascuns”, a afirmat Ionel-Sorin Bălan, conform Agerpres.

Acesta a mai precizat că decizia de a da în folosință tabletele o poate lua doar Comisia de anchetă și că un termen rezonabil pentru acest lucru ar fi maxim trei luni.

“Un timp rezonabil este trei luni, dar nu mai sunt trei luni, o să încercăm și o să reușim să facem disponibile sistemele informatice și în perioada aceasta(…) Nu se pune problema de a nu le îndeplini pentru că eu cunosc foarte bine capabilitățile și capacitățile personalului pe care îl conduc”, a mai completat acesta.

Comisia de anchetă a alegerilor europarlamentare este condusă de către Lia Olguța Vasilescu. În această comisie urmează să fie audiată fosta conducere a Autorității Electorale Permanente.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here