Gigel Știrbu reia de la zero proiectul de lege privind pensionarea mai devreme cu doi ani a slătinenilor

Deputatul de Olt Gigel Știrbu o ia de la zero cu proiectul de lege care să modifice Legea Pensiilor astfel încât slătinenii să se poată pensiona cu doi ani mai devreme. Asta după ce proiectul a trecut o dată de parlament, devenind lege, dar care în noua lege a pensiilor nu se mai regăsește. Știrbu face apel la toți parlamentarii de Olt să participe la noul său demers. De altfel, inițiativa primului proiect a purtat și semnătura senatorului PSD de Olt Paul Stănescu.

Anunțul reluării proiectului de lege a fost făcut de Gigel Știrbu recent, într-o conferință de presă.

„Informez că voi redepune o inițiativă legislativă care, de altfel, a trecut, a devenit lege. Este vorba de acea inițiativă legislativă prin care se modifica un articol din Legea pensiilor, prin care și cetățenii din Slatina beneficiau de o prevedere de care beneficiau alte cinci localități din România, și anume aceea că se pot pensiona cu doi ani mai devreme din cauza faptului că am trăit într-un oraș care ani de zile a fost poluat, iar speranța de viață a fost scăzută și gradul nostru de inhalare a acestor metale grele a fost extrem de ridicat”, a declarat parlamentarul liberal.

Acest proiect a trecut o dată de cele două camere ale Parlamentului, devenind lege în 2017, dar modificarea pe care a adus-o în Legea pensiilor nu s-a mai regăsit în noua lege care reglementează pensiile. În acest context, Gigel Știrbu face apel la toți parlamentarii să i se alăture în demersul de a redepune și susține proiectul în Parlament.

„Prin semnătura fostului ministru al Muncii, doamna Lia Olguța Vasilescu, au fost neglijate solicitările noastre de a ține în noua lege a pensiilor această prevedere. Ca atare, mă văd nevoit să redepun această inițiativă legislativă. Fac un apel către parlamentarii de Olt dacă vor să vină să participe alături de mine la această inițoativă pentru că în definitiv suntem în slujba cetățenilor acestui oraș și acestui județ”, a spus deputatul de Olt.

De altfel, inițiativa primului proiect a purtat și semnătura senatorului PSD de Olt Paul Stănescu.

În conjunctura actuală, în care majoritatea parlamentară tinde să ocupe o altă coloratură politică, s-ar putea să existe șansa ca această nouă inișiativă legislativă să treacă și să redevină lege, a mai precizat Știrbu.

Toate persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în Slatina şi pe o rază de 8 kilometri în jurul acestei localități, urmau să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, din cauza poluării generate de platforma industrială existentă în municipiul Slatina.

În afară de slătineni, și locuitorii din Bălteni, Brâncoveni, Brebeni, Curtişoara, Găneasa, Ipoteşti, Milcov, Slatina, Piatra-Olt, Pleşoiu, Priseaca, Strejeşti, Teslui, Valea Mare erau beneficiarii aceastei prevederi legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here