Percheziții în Olt și Teleorman, la mai multe firme și persoane bănuite de evaziune fiscală

Sursa foto: digi24.ro

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt efectuează, joi dimineață, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, 13 percheziții pe raza județelor Olt și Teleorman, la domiciliile unor persoane fizice și la sediile sociale ale unor persoane juridice, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Potrivit polițiștilor, în perioada 2010-2016, doi bărbați, de 21 și de 52 de ani, ambii din orașul Drăgănești-Olt, fiind administratori la mai multe societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidențele contabile ale acestora facturi fiscale de achiziții mărfuri care nu aveau la bază operaţiuni reale. Totodată, aceștia nu ar fi evidenţiat în documentele contabile veniturile obţinute în totalitate.

„Prin aceasta modalitate, cei doi ar fi creat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de aproximativ 1.500.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Alexandra Dicu.

Șase persoane urmează a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here