Profesoară reţinută de Poliţie după ce a pulverizat spray lacrimogen asupra a doi copii de la clasa pregătitoare

Sursa foto: romaniatv.net

O profesoară din județul Satu Mare a fost reţinută pentru 24 de ore după ce a atacat doi copii, în vârstă de șase ani, cu spray lacrimogen. Este vorba despre Luminița F., în vârstă de 43 de ani, din municipiul Satu Mare, care a câștigat recent concursul de profesor suplinitor la școala din comuna Santău. Cadrul didactic a explicat că a recurs la acest gest pe motiv că ar fi fost agresată, scrie presasm.ro.

Elevii atacaţi cu spray lacrimogen au fost preluați imediat de conducerea școlii și duși la dispensarul medical din localitate, după care au fost transferați la Camera de Gardă a Spitalului din Tășnad. Din fericire, cei doi sunt în afara oricărui pericol.

Profesoara a fost reținută inițial de către polițiștii Postului Comunal de Poliție Santău, după ce au fost sesizați de către un cadru didactic, după care cazul a fost preluat de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tășnad, care au dispus reținerea profesoarei pentru 24 de ore. Cazul este cercetat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.

Conducerea Inspectoratului Județean Școlar Satu Mare a deschis o anchetă în acest caz. Călin Durla, inspectorul general școlar, a precizat că îi va desface contractul de muncă, pe motiv că: “nu poți să invoci legitima apărare în fața unor copii de șase ani. Dacă erau copii de liceu am mai fi înțeles. Îi vom desface contractul de muncă, indiferent ce spune procuratura”.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here