Olt: Dosar penal pentru o firmă care extrăgea ilegal balast din albia râului Vedea/ FOTO

O firmă din Argeș și trei dintre angajații acesteia s-au ales cu dosar penal după ce polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt i-au depistat pe aceștia în timp ce extrăgeau balast din albia râului Vedea, pe raza comunei Tufeni, fără ca firma la care ei lucrau să dețină autorizații și permis pentru exploatarea agregatelor minerale.

Oamenii legii au descoperit totul în timp ce desfășurau, pe raza comunei Tufeni, o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite săvârșite în domeniul extragerii de agregate minerale.

„Cu această ocazie, au fost depistați trei bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 55 de ani, toți din județul Teleorman, angajați ai unei societăți comerciale din județul Argeș, în timp ce desfășurau activități de extragere agregate minerale din albia râului Vedea.

Cantitățile de balast erau încărcate în două autocamioane cu ajutorul unui utilaj tip Vola, urmând a fi valorificate în alte condiții decât cele legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Din verificările efectuate de oamenii legii a rezultat faptul că societatea comercială nu deținea autorizație de gospodărire a apelor, autorizație de mediu și nici permis de exploatare, documente necesare pentru desfășurarea activităților de extragere si valorificare a agregatelor minerale.

„Având in vedere aspectele constatate, în cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul nerespectării prevederilor Legii nr.107/1996 a apelor, Legii nr.85/2003 a minelor și OUG nr.195/2005 privind protecția mediului”, a mai spus Cristian Grigorescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here