Primele arestări în dosarul permiselor de conducere din Giurgiu. Care era circuitul mitei

Foto: captură ProTV

Scandal uriaş în judeţul Giurgiu, unde şeful Serviciului pentru permise auto şi primarul din Valea Dragului, sunt acuzaţi că ar fi luat mită.

Şeful serviciului permise auto din Giurgiu, Mitică Văduva, a fost arestat preventiv, iar primarul localităţii Valea Dragului, Marin Mototolea, este în arest la domiciliu. Cei doi oficiali sunt acuzaţi ar fi pus la punct un sistem de eliberare a permiselor contra cost, fără să le pese că viitorii şoferi nu ştiu să conducă şi pot să omoare oameni nevinovaţi.

Traseul banilor începea cu instructorii auto, care îi dădeau mai departe poliţiştilor examinatori însă mita ajungea şi la şeful serviciului pentru permise auto Giurgiu, dar şi la Marin Mototolea, primarul localităţii Valea Dorului. Ce nu ştiau cei care îşi îndesau în buzunare banii din mită, era că ofiţerii DGA îi filau de luni bune.

Surse judiciare spun că mituitorii erau instruiţi să lase banii într-un coş de gunoi din sediul Serviciului pentru permise auto Giurgiu sau chiar sub biroul şefului. Mitică Văduva avea un tarif clar: pentru cei care voiau să sară rândul şi să intre la examenele auto mai devreme, fără să mai aştepte după programări, mita era de 50 de euro.

Dacă un candidat nu era sigur pe el dar insista să ia permisul tariful era de 300 de euro. Iar dacă cineva dorea să-şi înmatriculeze maşina pe loc, lăsa 100 de euro. Procurorii DNA spun că doar primarul Mototolea a plătit de 4 ori mita pentru înmatriculare.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here