Paul Stănescu: Stabilitatea României e mai importantă decât orice târguială pe care partidele din opoziție o fac între ele

Stabilitatea României este mai importantă decât orice târguială pe care partidele din opoziție o fac între ele, a declarat, miercuri, senatorul Paul Stănescu, președintele PSD Olt, în contextul zilei de joi, când moțiunea de cenzură împotriva guvernului depusă de opoziție va fi supusă la vot.

Sunt momente politice absolut esențiale pentru viitorul țării, iar votul împotriva moțiunii de cenzură, depusă săptămâna trecută de o opoziție mai degrabă zgomotoasă decât pusă pe fapte mari pentru toți românii, este unul dintre acestea, spune Paul Stănescu într-o declarație de presă.

România are nevoie de stabilitate politică și economică și nu de marca binecunoscută a instabilității guvernărilor de dreapta din anii din urmă, arată liderul social-democraților din Olt.

„Opoziția se bate cu pumnul în piept că va dărâma guvernul, dar nici până la această oră nimeni, dar nimeni nu știe cine dorește să-și asume responsabilitatea. Toți? Sau cum? Pentru că unii vor la guvernare, alții vor anticipate, alții vor să anuleze creșterile salariale, pensiile pentru care au votat și au militat mult timp alături de noi, alții vor să se răzbune pe funcționari. Imaginați-vă opoziția ca o echipă formată din oameni cu preocupări total diferite și care își dorește să joace cel mai important meci, dar nimeni nu știe cine este căpitanul.

Noi, social-democrații, nu trebuie să pierdem meciul de joi. Prin mobilizarea împotriva moțiunii, trebuie să dăm un semnal puternic de unitate societății și o lecție opoziției că nu este cazul și momentul să se joace cu interesele românilor și bunăstarea românilor.

Repet ceea ce am spus și acum două săptămâni: în aceste alegeri prezidențiale strângem rândurile și ne luptăm pentru ceea ce au câștigat românii în anii noștri de guvernare. Ne luptăm pentru candidatul nostru și pentru programul de guvernare. Restul, se vor întrece care mai de care în propriile laude. Despre propriile promisiuni iluzorii, despre concedierea a 400.000 de bugetari, despre austeritate, despre tăieri de salarii și pensii, și așa mai departe. Adică despre ce știu ei mai bine să facă”, spune Paul Stănescu.

Stabilitatea României trebuie pusă deasupra oricăror negocieri politice de genul celor care au loc acum între partidele din opoziție, mai spune parlamentarul de Olt.

„Nu există planul B. Și asta vom arăta și la această moțiune de cenzură, că stabilitatea României este mai importantă decât orice târguială pe care o fac partidele din opoziție între ele. România nu are nevoie de incertitudinea lor politică”, a concluzionat Paul Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here