Iohannis a devenit… Blocannis. PSD Olt: Avem prima „reușită” a lui Blocannis și a celor ce au votat moțiunea: o criză politică!

Președintele României, Kalus Iohannis, are un nume nou: Blocannis. Este numele pe care i l-au dat social-democrații din Olt după ce el a refuzat să numească miniștri interimari la ministerele rămase fără conducere, printre acestea numărându-se și Ministerul Afacerilor Interne.

Într-un material pe Facebook, PSD consideră că Iohannis și cei care îl susțin au blocat deliberat funcționarea guvernului, iar moțiunea de cenzură votată în Parlament este cea care a pus capăt unui parcurs economic bun al României.

„Avem prima «reușită» a lui #Blocannis și a celor ce au votat moțiunea, o criză politică!

Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional tocmai au confirmat parcursul bun al guvernării PSD, însă moțiunea de cenzură pune capăt acestei guvernări care a adus prosperitate pentru români și o dezvoltare solidă a economiei.

Poate că asta au vrut, să se ajungă la cel mai grav blocaj instituțional din utimii 30 de ani. Oricum, de peste două luni, Iohannis și cei din jurul lui blochează în mod deliberat funcționarea Guvernului, cu încălcarea gravă a Constituției.

Mai mult, în plină campanie electorală, Ministerul Afacerilor Interne, care e responsabil cu organizarea alegerilor, nu are ministru, pentru că Iohannis a încălcat deliberat Constituția și a refuzat desemnarea unui interimar.

Din cauza lui Blocannis, poate fi afectat procesul electoral, inclusiv în diaspora, iar cel care va răspunde este Iohannis și partidele care au votat moțiunea.

Doar românii pot opri această criză prin votul din noiembrie. E necesar ca la Cotroceni să ajungă un președinte responsabil care poate garanta reluarea parcursului bun al economiei românești înregistrat în guvernarea”, se arată în comunicatul PSD Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here