Două firme din Caracal, amendate de inspectorii de muncă pentru că plăteau zilieri sub nivel prevăzut de lege

Patronii a două firme din Caracal, specializate în catering și organizarea de evenimente din Caracal au fost sancționați de către inspectorii de muncă pentru că plăteau unor zilieri salarii sub nivelul prevăzut de lege. 

Neregulile au fost constatate de reprezentanții Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt în cadrul unor controale desfășurate, în perioada 7 – 11 octombrie, în cadrul Campaniei naționale privind respectarea de către beneficiari sau împuterniciți ai acestora a prevederilor Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, precum și a prevederilor legale privind prevenirea și combaterea exploatării copiilor/tinerilor prin muncă în aceste domenii.

Printre principalele obiective ale campaniei au fost identificarea beneficiarilor sau împuterniciții acestora care folosesc zilieri și luarea măsurilor care se impun pentru nerespectarea de către aceștia a prevederilor legale și creșterea gradului de conștientizare a beneficiarilor sau împuterniciților acestora și a zilierilor care desfășoară activități cu caracter ocazional în domeniile stabilite de legiuitor.

„Grupul țintă a fost reprezentat de către beneficiarii la care se prestează muncă necalificată cu caracter ocazional, în domeniile prevăzute în Clasificarea activităților din economia națională.

În această perioadă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a efectuat acțiuni de control, în domeniul relațiilor de muncă. Au fost verificați un număr de 26 beneficiari, în urma controalelor au fost dispuse 17 măsuri și au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, doi beneficiari fiind sancționați cu avertisment pentru neacordarea remunerației minime brute pe țară garantată în plată”, a declarat șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, Cristian Ungureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here