O fetiță de 8 ani, din Olt, a anunțat la 112 că este sechestrată, cerând ajutorul polițiștilor

Sursa foto: mediafax.ro

O fetiță de 8 ani, din localitatea Valea Mare, a pus pe jar polițiștii IPJ Olt, azi, după ce a anunțat că se află în Slatina, unde a fost sechestrată. Oamenii legii au demarat imediat acțiunea de căutare, dându-și seama ulterior că au fost victimele unei farse. De precizat că minora a fost identificată în doar o oră de la apel.

Polițiștii olteni au fost alertați de o minoră, de 8 ani, care a sesizat că este sechestrată. Aceasta a fost identificată în aproximativ 60 de minute, dovedindu-se că a fost o farsă.

Apelul a fost dat miercuri în jurul orei 13.00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt fiind anunțat de minoră că ar fi sechestrată, fără a furniza alte detalii. După efectuarea apelului telefonul a fost oprit.

Polițiștii de investigații criminale au demarat de îndată cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate. În aproximativ 60 de minute, polițiștii au stabilit faptul că o minoră, de 8 ani, din comuna Valea Mare, în timp ce se afla în municipiul Slatina, ar fi apelat 112, sesizând că este sechestrată, fapt care nu s-a confirmat.

„Minora a fost depistată de polițiști în comuna Valea Mare. Gestul său a fost motivat ca o joacă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

„Apelarea nejustificată a numărului 112 nu este o joacă de copii, un apel fals putând împiedica sau întârzia salvatorii să ajungă la tine sau la cineva drag ție! Un minut poate face diferența între viață si moarte!”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here