BRD s-a autodenunțat la Parchet pentru oferirea de cadouri unor funcționari din Casa Națională de Asigurări de Sănătate/ FOTO

Anchetă bombă în sistemul bancar românesc! BRD și 7 angajați din echipa Adelei Jansen, directorul executiv de resurse umane, au depun un autodenunț la Parchet în care semnalează oferirea de diverse cadouri unor funcționari CNAS pentru a grăbi restituirea sumelor datorate de stat băncii în contul plății concediilor medicale ale angajaților, anunță profit.ro.

În paralel, BRD a anunțat demararea unei anchete interne.

Pentru a grăbi recuperarea de la stat a banilor pe care CNAS îi datora băncii, Adela Jansen și colegi din departamentul de HR au organizat oferirea, cu diverse ocazii, de cadouri unor funcționari ai Casei, fapte pentru care s-au autodenunțat recent la Parchet. Autodenunțul în astfel de situații poate înlătura răspunderea penală sau o poate atenua, reducând limitele pedepsei.

“Adela Jansen este încă director executiv de resurse umane în momentul acesta. Atât putem menționa ca poziție a băncii”, a declarat secretarul general al BRD, Flavia Popa, pentru profit.ro.

Adela Jansen, directorul executiv de resurse umane al BRD (foto: b1.ro)

Adela Jansen lucrează de 16 ani la BRD-Groupe Societe Generale, din care 11 a coordonat direcția de resurse umane, responsabilă pentru peste 6800 de angajați la nivelul anului trecut și un buget de personal de peste 700 milioane de lei. Anterior a ocupat funcția de secretar general al băncii.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here