Femeile social-democrate din Olt au marcat Ziua Internațională a Toleranței. O victimă a violenței domestice a vorbit despre traumele trăite

Organizația Femeilor Social – Democrate (OFSD) Olt a marcat în avans, vineri, la Slatina, printr-o acțiune la care au participat peste 170 de femei, Ziua Internațională a Toleranței, sărbătorită în fiecare an pe data de 16 noiembrie. O victimă a violenței domestice a vorbit despre traumele trăite și despre necesitatea toleranței în familie și cuplu.

Evenimentul a avut loc, sub sloganul „Fii tolerant” și sub coordonarea președintei OFSD Olt, Corina Sulger, în sala de ședințe a Consiliului Județean Olt, acolo unde reprezentantele PSD Olt din mai multe categorii socio-profesionale, au abordat tema toleranței în diverse domenii.

Astfel, medicul Mariana Marcu, director medical al Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, a vorbit despre nevoia părinților adoptivi de a da dovadă de toleranță față de copiii pe care îi iau în grijă deplină, Rădița Piroșca (șefa DGASPC Olt) a pus în discuție „toleranța față de grupurile vulnerabile”, în vreme de medicul Ecaterina Buzău, șefa Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Slatina, a abordat tema „Toleranța în sănătate”.

Despre toleranța față de persoanele cu dizabilități a vorbit Doina Savin, directoare a Asociației Surzilor Olt.

Femeile social-democrate au avut și doi invitați, Alex Paliu, de la Primăria Caracal, care a dezvoltat tema toleranței față de minorități, și șeful Poliției Circulației Slatina, Cristian Tița, care le-a vorbit reprezentantelor OFSD Olt despre nevoia de toleranță în trafic.

O victimă a violenței domestice a vorbit despre traumele trăite și despre necesitatea toleranței în familie și cuplu.

„Marcăm această zi, deoarece vreau să ne reamintim împreună ce înseamnă toleranța. Să comunicăm într-un mod în care să nu-i rănim pe cei din jur, să-i ascultăm, chiar dacă nu împărtășim aceeași opinie. O persoană tolerantă acceptă diversitatea, nu are idei preconcepute despre ceilalți pe baza diferențelor de religie, rasă, gen, culoare politică etc.

Toleranța este o datorie morală, oamenii toleranți apreciază oamenii, independența și libertatea de alegere”, a spus Corina Sulger.

La final, toate participantele au primit flori din partea organizatorilor.

Ziua Internațională a Toleranței este o sărbătoare anuală declarată de Organizația Națiunilor Unite în 1995 pentru ca oamenii să conștientizeze pericolele intoleranței. Ea se sărbătorește pe 16 noiembrie.

În 1995, când UNESCO a proclamat data de 16 noiembrie drept Ziua Internațională a Toleranței, au fost identificate nu mai puțin de 16 tratate, convenții, declarații și recomandări, toate legate de nevoia de toleranță. Fiecare dintre acestea este relevantă și astăzi și fiecare dintre ele trebuie respectată în totalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here