Conducerea PNL Olt confirmă informațiile OLT-ALERT privind scandalul din BPJ

Conducerea PNL Olt a confirmat, azi, într-o conferință de presă, informațiile publicate de OLT-ALERT privind existența scandalului consumat în ședința Biroului Politic Județean de marți seară, când doi colegi de partid au fost la un pas să se ia la bătaie.

Protagoniștii au fost primarul Balșului, Mădălin Teodosescu, și prim-vicepreședintele organizației județene, Marian Vasile, pe care primul l-a acuzat de relații ascunse cu PSD.

Întrebat, în conferința de presă, dacă scandalul a fost unul real, Marian Vasile a confirmat existența acestuia.

„A existat o dispută, nu am înțeles de ce, încă mai caut răspunsuri, dar timpul le va rezolva pe toate. Nu știu de ce a venit la ședință (Mădălin Teodosescu – n.r.). Nu l-am văzut niciodată în sediul PNL și nu am înțeles de ce a avut o atitudine atât de ostilă, mai ales că, trebuie să spun asta, a pierdut din nou alegerile, niciodată nu a câștigat alegerile politice, ci doar pe cele pentru funcția de primar, și a sărit la gâtul celui care a câștigat alegerile în județul Olt (este vorba de câștigarea alegerilor în localitatea Studina, al cărei primar este Marian Vasile – n.r.).

Nu s-a ajuns la bătaie. A fost o formulare așa un pic mai golănească, dar nu s-a ajuns la cafteală, la propriu, ca să zic așa”, a declarat prim-vicepreședintele PNL Olt.

Un scandal monstru s-a consumat, luni seară, în ședința Biroului Politic Județean al PNL Olt, unde liberalii s-au întâlnit pentru o analiză a rezultatului dezastruos pe care organizația l-a înregistrat în primul tur al alegerilor prezidențiale. Deși nu obișnuiește și deși nu este membru al BPJ, primarului din Balș, Mădălin Teodosescu, i-a cășunat pe colegul său Marian Vasile, pe care, din senin, a început să-l acuze de înțelegeri ascunse cu PSD. Ba chiar l-a „invitat” pe acesta afară, „să discutăm ca băieții”.

Când a văzut că, într-un târziu, Vasile s-a decis să îi accepte invitația „afară”, edilul pus pe scandal a dat înapoi.

Prezența lui Teodosescu în ședința Biroului Politic Județean a uimit multă lume, mai puțin pe președintele organizației, Liviu Voiculescu. Surse liberale susțin că nu este exclus ca primarul Balșului (care a pierdut primul tur al prezidențialelor) să fi fost pus chiar de președintele PNL Olt să genereze cearta, creând o diversiune care să le distragă membrilor BPJ colegi atenția de la obiectul principal al ședinței, și anume rezultatul prost al alegerilor, și, astfel, el să scape de critica „la cald” a colegilor.

PNL Olt a pierdut alegerile prezidențiale din primul tur, candidatul partidului, Klaus Iohannis, clasându-se la peste 13 procente sub candidata PSD, Viorica Dăncilă.

PNL Olt a ieșit extrem de prost și în ierarhia internă a partidului, poziționându-se la coada clasamentului între organizațiile județene. Mai exact, filiala condusă de Liviu Voiculescu s-a clasat pe locul 45 între organizațiile județene, cu un scor de doar 29,10%. Mai prost decât PNL Olt au ieșit doar liberalii din două județe cu populație majoritar maghiară, Covasna și Harghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here